Spandersbosch nomineert haar meest bijzondere scheidsrechter en wint KNHB clinic!

De Week van de Scheidsrechter (1-9 oktober) is succesvol afgesloten met de verenigingsactie: “Nomineer een scheidsrechter en win!”
Veel verenigingen hebben hun kans gegrepen om hun meest bijzondere scheidsrechter bij de KNHB te nomineren om zo voor de club een gave clinic te winnen.

De vele aanmeldingen laten zien dat er binnen elke vereniging wel iemand rondloopt die het fluiten erg leuk vindt, altijd inzetbaar is, een jong talent is of zeer gemotiveerd is om beginnende scheidsrechters te begeleiden.
Het was daarom best lastig om uit al deze voorgedragen scheidsrechters één winnaar te kiezen.
De KNHB heeft gekozen voor hockeyvereniging ´t Spandersbosch.

De arbitragecommissie van deze club heeft scheidsrechter Lodewijk van Delden (13 jaar) voorgedragen met als motivering:

“Lodewijk is op onze club een bijzonder jeugdlid. Als 1e jaars C-speler heeft hij dit jaar zijn spelregelkaart gehaald en is daarna direct gaan fluiten.
En dat doet hij ontzettend leuk! Ondanks dat hij nog niet zo groot is, staat hij zijn mannetje als scheidsrechter.
Zijn begeleider liet ons al na zijn 1e fluitbeurt het volgende weten: “Lodewijk loopt goed mee en ziet daardoor alles goed. Hij fluit hard en is duidelijk in zijn gebaren”.
Dit zijn belangrijke eigenschappen voor een goede scheidsrechter. Om zijn spelregelkennis te vergroten bezocht hij in september jl. één van de 50 spelregelcafés die die KNHB in het kader van de Week van de Scheidsrechter heeft georganiseerd.
Daar deed Lodewijk zonder schroom mee met de spelregeldiscussie ondanks dat de andere aanwezigen overwegend ervaren en volwassen scheidsrechters waren.

Lodewijk, gefeliciteerd met deze prijs! Wij verzorgen een clinic voor jouw vereniging!

Deel deze pagina