ZondagJeugdHockey

ZondagJeugdHockey is een competitie van de KNHB waarbij jeugdspelers op de zondagochtend hun wedstrijden spelen, in plaats van op de zaterdag.

De geschiedenis
ZondagJeugdHockey is als initiatief gestart in 2007 in de regio ’t Gooi door ouders van kinderen die op de wachtlijst stonden voor de zaterdag. De verenigingen Keramikos en Naarden ontvingen in 2012 als initiatiefnemers voor hun inspanningen de KNHB Bestuurderstrofee.
Na gestage groei van het aantal deelnemende kinderen wordt ZondagJeugdHockey sinds het seizoen 2011-2012 aangeboden door de KNHB.

Voordelen
De ZondagJeugdHockey levert de vereniging een aantal voordelen op:

  • reuring op de vereniging op de normaliter stille zondagochtend
  • extra inkomsten uit baromzet voor vereniging of uitbater van de horeca
  • jongens kunnen hockey combineren met voetbal op zaterdag
  • nieuwe actieve vrijwilligers en extra trimleden
  • een positief signaal naar de gemeente door het benutten van de investering in de anders ongebruikte velden op de zondagochtend

De praktijk leert dat ouders van op zondag spelende kinderen bovenmatig actief zijn in het opstarten en draaiend houden van trainingen en wedstrijden. Dit betekent dat de ZondagJeugdHockey bij elke vereniging gestart kan worden met beperkte inspanning van de huidige vrijwilligers en bestuurders.

Competitie-opzet
ZondagJeugdHockey wordt georganiseerd in toernooivorm. Zoveel mogelijk spelen alle teams van één categorie bij één van de deelnemende verenigingen.

De KNHB ondersteunt het uitbreiden van ZondagJeugdHockey in heel Nederland. Met de vereniging meedoen met de ZondagJeugdHockey competitie? Neem dan contact op met de afdeling competitie.

Deel deze pagina