MHC HBS goed op weg met keepersopleiding

De jeugdkeepers krijgen wat ze nodig hebben en verdienen

Inleiding

HBS, gelegen te Bloemendaal, heeft nieuwe energie gestoken in het opleiden van de keepers. Zowel de vaste- als de wisselkeepers krijgen aandacht van 2 jonge en energieke jonge heren die een rijke geschiedenis hebben op HBS.

Resultaten

Wij, als HBS zijnde, willen ervoor zorgen dat we keepers opleiden om op hoog niveau te kunnen keepen. Wij willen een voorbeeldfunctie creeren voor de (directe) omgeving. In samenwerking met jonge heren van eigen bodem willen we een top-opleiding neerzetten.

Aanpak

Trainingen

De trainingen die worden aangeboden aan de keepers duren drie kwartier per stuk. Deze tijd word optimaal benut door een vullend programma, welke een mix bevat van techniek, tactiek en mentale training.

Doel

Wij willen met onze opleiding keepers opleiden die techniek en tactiek beheersen binnen de perken van het keepen. Daarnaast vinden wij het mentale aspect van het keepen erg belangrijk, en willen er dus voor zorgen dat de mentale weerbaarheid van de keepers zo goed als mogelijk wordt.

Tijdsbesteding

De trainingen starten met een basis-gericht programma. Als dit zorgvuldig is afgewerkt gaan we aan de slag met specialistische technieken. Langzaam maar zeker gaan we ervoor zorgen dat de basis in het keepen is ingesleten en we ons steeds meer kunnen focussen op het perfectioneren van de specialistische technieken.

De trainers

Onder leiding van Niek Eijsberg, Djurre Roggeveen, Robbert Zevalkink en Britta Neve, de technische staf van de club, zijn Niels Prins en Reinier Kuijt de coordinatoren van de keepers op HBS. Naast de technische staf van de club krijgen zij ook hulp van Jan-Jaap van der Veer (de keepers-guru) en Mark Jansunius (keeperstrainer A1, A2 en B1). De samenstelling van deze groep zorgt ervoor dat de communicatie tussen trainer-coach-team-ouders e.d. zeer goed verloopt.

Bekijk alle best practices


Deel deze pagina