Nooit meer je hockeyspullen kwijt dankzij Tag-IT

Inleiding

Raak jij geregeld je hockeyspullen kwijt? Of vind je weleens spullen van anderen en wil je dan graag weten van wie die zijn? Dan is Tag-IT – bedacht en ontworpen door de 10-jarige Stijn Troost uit Driebergen – dé oplossing voor jou en je vereniging. Tag-IT zet jouw contactgegevens op een chip, die je vervolgens simpel kan plakken of bevestigen aan jouw spullen. De NFC-chip is uit te lezen door bijna iedere mobiele telefoon, waardoor vinders direct contact kunnen opnemen met de eigenaar.

Resultaten

  • Zet jouw contactgegevens in een chip, die je simpel aan je hockeyspullen kunt bevestigen
  • Dankzij de tag kan de eigenaar van het gevonden hockey-object snel bereikt worden
  • Zorgt ervoor dat gevonden hockeyspullen daadwerkelijk terugkomen bij de eigenaar en niet in een steeds groter wordende gevonden voorwerpenbak terechtkomen
  • Draagt bij aan een duurzamere hockeywereld, omdat spullen bij verlies niet opnieuw gekocht hoeven te worden

Aanpak

Vraag de chips aan bij Stijn
Denk je dat Tag-IT ook nuttig is voor jou of jouw vereniging? Bezoek dan de website van Stijn en neem contact op. Bij Shinty – de hockeyclub van Stijn – hebben inmiddels alle teams tags op hun keeperstassen en cornermaskers. “Iedereen in mijn eigen team heeft ook al tags voor hun stick, tas en jack”, zegt Stijn. “Mijn doel is om uiteindelijk alle spullen bij Shinty te taggen, maar als andere verenigingen ook geïnteresseerd zijn, zijn ze van harte welkom.”

Lever de gewenste contactgegevens aan
Stijn kan alle gegevens in de chip zetten. De naam, telefoonnummer, club, team en (club)adres zijn daarin het meest gebruikelijk. De vinder krijgt deze contactgegevens te zien, wanneer hij de chip uitleest met zijn mobiele telefoon. Vervolgens kan er dan contact worden opgenomen.

Bevestig de chip aan jouw spullen
Als de chips gemaakt zijn, hoeven ze alleen nog maar bevestigd te worden aan de spullen. De chip zit in een sticker die men bijvoorbeeld op de stick of jas kunt plakken of aan een sleutelring. Stijn: “Het is eigenlijk best simpel, maar wel heel handig. Het is vervelend als je wat kwijt bent. Toch blijven er heel veel spullen in de gevonden voorwerpen-bak liggen. Ik hoop dat deze tag daarvoor de oplossing is.”

Kosten
De kosten voor de tags zijn niet duur. Stijn vraagt €2,70 voor een set met één tag voor de keeperstas en drie tags voor de cornermaskers. De drie individuele tags voor bijvoorbeeld stick, tas en jas kosten €2,00. “Het is een uit de hand gelopen hobby van Stijn, waar hij tegelijkertijd wat zakgeld mee kan verdienen”, zegt vader Cornelis. “Ik help hem waar nodig, maar het is vooral zijn project. Super leuk natuurlijk. En nog nuttig ook.”

Het programma Hart van Nederland maakte aan het begin van het seizoen al een item over Stijn en zijn bedrijfje Tag-IT. Dit filmpje is hier te zien.

Bekijk alle best practices


Deel deze pagina