Basisopleiding Training geven

Er zijn geen data bekend voor deze opleiding

Kinderen komen naar een hockeyclub om spelenderwijs te leren hockeyen. Ze zijn spontaan en enthousiast. Het leren van nieuwe technieken en tactieken is erg belangrijk bij de jeugd. Het trainen van de (Jongste) Jeugd is daarom een uitdagend vak. Om te signaleren wanneer kinderen klaar zijn voor de volgende stap in hun ontwikkeling, leert de beginnende trainer om de technische en tactische vaardigheden in verschillende vormen te oefenen. Door deze verschillende vormen houdt de trainer het spel voor de kinderen leuk en uitdagend. Maar ook door het spelen van kleine partijtjes ervaren de kinderen dat samenwerken van groot belang is tijdens de training én in de wedstrijd.

Training geven aan de (Jongste) Jeugd is uitdagend!

Voor wie is deze Basisopleiding?
Deze opleiding is bestemd voor de startende, onervaren en vaak jeugdige trainer die een begin maakt met het trainen van, of assisteren bij de F- t/m C-teams van de vereniging.

Inhoud van de opleiding
De opleiding bestaat uit twee bijeenkomsten van tweeënhalf uur.
De eerste bijeenkomst omvat de KNHB Visie op de ontwikkeling van hockeyers.

Tijdens de tweede bijeenkomst staan de volgende onderwerpen centraal:
– Trainersgedrag
– Analyse van techniek
– Het belang van spelen
– Veiligheid/materialen
– Groepsopdrachten
– Praktijk op het veld (trainingskleren aan!)

Kosten
De totale kosten voor de vereniging voor de twee bijeenkomsten zijn €550,-. Na het volgen van de twee bijeenkomsten ontvangen de deelnemers een KNHB-certificaat.

Let op! Het combineren van de basisopleidingen coachen en training is voordelig. De kosten zijn dan €825,- (voor drie bijeenkomsten).

Benodigdheden
De vereniging zorgt voor een presentatieruimte (met beamer en projectiescherm) waarin een flip-over aanwezig is. Voor het praktijkdeel van elke bijeenkomst is een half hockeyveld nodig met voldoende trainingsmaterialen (ballen, pylonen, hesjes).

Hoe vraag ik de Basisopleiding Training geven aan?
Voor het aanvragen van de Basisopleiding of voor meer informatie kun je contact opnemen met het KNHB Expertisecentrum, 030-3077641. De vereniging informeert de deelnemers vooraf over opzet en duur van de Basisopleiding. De contactpersoon van de vereniging stuurt voorafgaand aan de opleiding een overzicht van de deelnemers naar het KNHB Expertisecentrum.