Spelbegeleider Jongste Jeugd

Er zijn geen data bekend voor deze opleiding

Het gaat er bij de jongste jeugd vooral om dat kinderen leren wat de spelregels zijn en op een positieve manier uitleg krijgen in spelsituaties. Ouders van jonge jeugdleden zijn bij uitstek geschikt dit op een goede, sportieve wijze te doen.

Vol enthousiasme om te leren hockeyen, stappen in het weekend veel kinderen het veld op. Als ouder is het leuk om ze aan te moedigen, maar het is ook erg leuk om ze als spel- of teambegeleider te begeleiden. Om ouders hierbij te ondersteunen en inzicht te geven in wat van ze verwacht wordt, is hier een filmpje over gemaakt. In enkele minuten kom je meer te weten over de rol van spel- en teambegeleider bij de Jongste Jeugd en het G- en LG-hockey.

Wat fluit je?
De wedstrijd van het team waarin je eigen kind speelt. Dit kun je ook bij toerbeurt doen met andere ouders. De spelbegeleider focust zich op de wedstrijd, en een teambegeleider kijkt naar teamopstelling, wissels en dergelijke.

Hoe word je spelbegeleider Jongste Jeugd?
Enthousiast geraakt door dit filmpje? Om spelbegeleider Jongste Jeugd te worden, hoef je niet zelf te hockeyen. Je kunt je aanmelden bij je vereniging, bijvoorbeeld bij de Commissie Jongste Jeugd of het secretariaat. Er wordt ook een laagdrempelige en praktijkgerichte opleiding van twee avonden aangeboden, waarin je alles leert over de rol van spel- en teambegeleider. Deze opleiding wordt georganiseerd en verzorgd door de eigen vereniging, dus het is makkelijk om hier met bekenden en gewoon in het eigen clubhuis aan deel te nemen. Je leert de spelregels en krijgt tips over je positionering langs het veld en het aansturen van de kinderen. Neem voor meer informatie contact op met je vereniging.

Toekomstperspectief
Als spelbegeleider Jongste Jeugd concentreer je je in eerste instantie op het team van je kind. Maar misschien schuilt er in jou wel een geboren scheidsrechter! Dan ben je natuurlijk van harte welkom om clubscheidsrechter te worden en ook andere teams te fluiten. Ook als je zelf niet hockeyt!

Aangepaste spelregels
Bij de Jongste Jeugd en bij het G-/LG-Hockey wordt met andere spelregels gespeeld dan in de reguliere competitie. Begeleid je een 3-, 6- of 8-tal of een G-/LG-Hockeyteam? Lees dan de documenten in de downloads onderaan dit hoofdstuk. Je vindt daar:

  • (Spel)regels 3-tallen
  • (Spel)regels 6-tallen
  • (Spel)regels 8-tallen
  • Spelregels zaalhockey Jongste Jeugd
  • Aandachtspunten voor de spel- en teambegeleider

Meer informatie
Heb je als spel- of teambegeleider, ouder, speler of andere betrokkene vragen? Neem dan contact op met je vereniging.
Heb je als verantwoordelijke vanuit de vereniging vragen of behoefte aan hulpmiddelen? Bekijk dan de ‘Toolkit Jongste Jeugd en G/LG-hockey’.

Downloads