Spelbegeleider Jongste Jeugd

Er zijn geen data bekend voor deze opleiding

Wat een scheidsrechter bij senioren en jeugd is, is een spelbegeleider bij de jongste jeugd. Als ouder is het leuk om zo bij je hockeyende kind betrokken te zijn!

Bij de jongste jeugd gaat het er vooral om dat kinderen leren wat de spelregels zijn en op een positieve manier uitleg krijgen in spelsituaties. Ouders van jonge jeugdleden zijn ideaal dit op een goede, sportieve wijze te doen. Maar wat wordt van spel- en teambegeleiders bij de Jongste Jeugd en het G- en LG-hockey precies verwacht? Dat leggen we uit in deze video:

Zo word je spelbegeleider Jongste Jeugd

Je hoeft niet zelf te hockeyen om spelbegeleider te worden. Het enige wat je hoeft te doen, is je aanmelden bij je vereniging van je kind. Dit kan bijvoorbeeld bij de Commissie Jongste Jeugd of het secretariaat.

Vaak wordt er ook een laagdrempelige en praktijkgerichte opleiding van 2 avonden aangeboden, waarin je alles leert over de rol van spel- en teambegeleider. Je leert de spelregels en krijgt tips over je positionering langs het veld en het aansturen van de kinderen.

De opleiding wordt georganiseerd en verzorgd door hockeyverenigingen zelf. Neem voor meer informatie hierover contact op met je eigen vereniging.

Nog meer fluiten?

Als spelbegeleider Jongste Jeugd concentreer je je in eerste instantie op het team van je kind. Maar misschien schuilt er in jou wel een geboren scheidsrechter! Dan ben je natuurlijk van harte welkom om clubscheidsrechter te worden en ook andere teams te fluiten.

Zo word je Clubscheidsrechter

Aangepaste spelregels

Bij de Jongste Jeugd en bij het G-/LG-Hockey wordt met andere spelregels gespeeld dan in de reguliere competitie. Begeleid je een 3-, 6- of 8-tal of een G-/LG-Hockeyteam? Lees dan de documenten onderaan dit hoofdstuk.

Meer informatie

Heb je als spel- of teambegeleider, ouder, speler of andere betrokkene vragen? Neem dan contact op met je vereniging.

Heb je als verantwoordelijke vanuit de vereniging vragen of behoefte aan hulpmiddelen? Bekijk dan de ‘Toolkit Jongste Jeugd en G/LG-hockey’.

Documenten