Kwalitatief goede begeleiding voor elke hockeyer en hockeyactiviteit

De vereniging is de plek waar iedereen plezier heeft en gestimuleerd wordt zich te ontwikkelen, ongeacht zijn of haar hockeyniveau. Door te denken en handelen vanuit de Visie op de ontwikkeling van hockeyers is er aandacht voor alle hockeyers, trainers/coaches en scheidsrechters op ieder niveau. Dit leidt tot meer plezier in de sport, waardoor hockey in de breedte groeit en de top beter wordt. De KNHB reikt de verenigingen hiervoor methodes en tools aan en verzorgt opleidingen en bijscholingen.

Gratis oefenstof voor jeugdtrainers

De KNHB heeft een compleet nieuwe module ontwikkeld met gratis oefenstof voor jeugdtrainers. Hier vind je meer dan 100 verschillende oefeningen met tactische en technische uitdagingen. Want met betere trainingen, leiden we betere jeugdspelers op.

Losse oefeningen en complete trainingen

Je vindt in de module zowel losse oefeningen als complete trainingen. Een complete training bestaat uit een warming-up en een aantal oefeningen. Bij elke oefening staat wat het doel is, wat je spelers leren en wat je nodig hebt qua materiaal: hoedjes, goaltjes, hesjes en het aantal ballen.

De oefeningen zijn eenvoudig uitgelegd in tekst en beeld. Ook zijn er aandachtspunten en tips voor de trainer toegevoegd. Wil je een oefenvorm makkelijker of moeilijker maken? Volg de instructies om de training op het juiste niveau te maken.

Bekijk de oefenstof

Kind in de groeispurt? Dit moet je weten!

Groeispurtcurve meisjes en jongens

Wat is de groeispurt? Zorgt de groeispurt voor meer blessures? En zo ja: hoe kun je die voorkomen? Met deze campagne informeren we ouders en trainers/coaches van opgroeiende kinderen over het effect van de groeispurt op de belastbaarheid van een kind.

Bekijk de campagne

Deel deze pagina