Coachen

Het vakgebied ‘coachen’ is veelomvattend.
Het gaat allereerst om vakinhoudelijke kennis voor diverse leeftijdscategorieën. Daarnaast is ook belangrijk hoe je als coach en als mens omgaat met de spelers/speelsters en hun teams. Daar komt bijvoorbeeld het thema veiligheid om de hoek kijken of het geven van motiverende feedback bij kijken. De KNHB heeft diverse materialen beschikbaar om coaches te ondersteunen in hun taak. Denk bijvoorbeeld aan de vier inzichten over trainerschap, de NLcoach beroepscode en de verschillende Coach Bijdehandjes. Ook zijn er diverse opleidingen voor trainers en coaches.

Hulpmiddelen

De KNHB ondersteunt coaches en trainers graag bij de uitvoering van hun taak. Daarom vind je hier diverse artikelen en hulpmiddelen voor coaches.

Downloads

Artikelen

Meer weten: De kracht van het opleiden, ontwikkelingen door de jaren heen

De essentie van de interchange

Een optimaal gebruik van de interchange leidt tot meer resultaat Tijdens de WK in Den Haag organiseerde de KNHB Academie voor de trainer/coaches in Nederland meerdere presentaties, die door verschillende bondscoaches werden verzorgd. Met een…

Meer weten: De essentie van de interchange

Veelgestelde vragen

Wat is de juiste lengte van een stick voor een kind?

Als de stick tot net iets onder de navel reikt is het goed. NB: zodra er op een heel veld gespeeld wordt, is het aan te raden een 36,5” stick aan te schaffen – tenzij het kind nog erg klein is – anders kan er niet voldoende vaart aan de bal meegegeven worden.

Werft de KNHB trainers/coaches?

Nee, wij werven geen trainers of coaches.

Heeft de KNHB een lijst met trainers/coaches?

Nee, wij hebben geen lijst met trainers of coaches.

Deel deze pagina