Aan de slag met Diversiteit & Inclusie? Tips en spelvorm

Aan de slag met Diversiteit & Inclusie? Tips en spelvorm

Dinsdag 3 oktober is het de Dag van de Diversiteit en woensdag 11 oktober is het Coming-out day. Een mooi moment om aandacht te vragen voor diversiteit en inclusie in de hockeysport. Voor verenigingen hebben we een aantal concrete tips. We vinden het immers allemaal belangrijk dat iedereen zich welkom voelt op de hockeyvereniging. Teams en andere groepssamenstellingen binnen de vereniging willen we graag een spelvorm aanbieden die bijdraagt aan een open een positieve groepscultuur. Iedereen kan hier mee aan de slag; jong en oud!

Actie 1: Concrete tips

Vergroot de zichtbaarheid van de Diversiteit en Inclusie boodschap op de vereniging.

Als vereniging kun je de Dag van de diversiteit en de Coming-out day aangrijpen om iedereen zich welkom te laten voelen. Hieronder een aantal tips:

Wat: Geef aandacht aan diversiteit en inclusie op de club, website, nieuwsbrief en sociale media door zichtbare acties:

  • Geef aanvoerders de mogelijkheid om de band van acceptatie of een regenboogband te dragen
  • Hijs de regenboog of progress pride vlag op het sportcomplex
  • Vergroot op sociale media de zichtbaarheid van deze acties op jouw vereniging

Voor wie: Iedereen; supporters, sporters en bezoekers van de vereniging.
Wanneer: Op 3 en 11 oktober of op andere momenten gedurende het jaar.

Actie 2: Spelvorm

Ga in gesprek over Diversiteit & Inclusie met behulp van een spelvorm die bijdraagt aan een open en positieve groepscultuur.

Teams kunnen onder begeleiding van de coach, manager of trainer aan de slag gaan met een spelvorm die wij beschikbaar stellen. De spelvorm richt zich op een open en positieve groepscultuur en duurt maximaal 15 minuten. De spelvorm is onderdeel van de training Scoren met sportplezier. In deze cursus worden trainers opgeleid om oefeningen eigen te maken die zich richten op de inclusieve competentie bij sporters.

Wat: Met behulp van een spelvorm gaat een groep of team aan de slag met ‘Een open en positieve groepscultuur’ in het kader van de Dag van de diversiteit en de Coming-out day. De spelvorm wordt op maat gemaakt per leeftijdsgroep.
Voor wie: Alle teams, zowel jeugd, als senioren, maar ook voor andere groepssamenstellingen zoals bestuursleden en ouders.
Hoe: Meld je hieronder aan.
Wanneer: Begin oktober ontvangen de opgegeven teams en groepen de uitleg en de spelvorm, het is natuurlijk leuk om de spelvorm rondom 3 of 11 oktober te doen maar natuurlijk kan er ook voor een ander moment worden gekozen, na de herfstvakantie.

Deel deze pagina