Basisopleiding Training geven en Coachen al door 1500 deelnemers succesvol afgerond

Basisopleiding Training geven en Coachen al door 1500 deelnemers succesvol afgerond

In december 2018 gingen we van start met de Basisopleiding Training geven en Coachen, bedoeld voor alle trainers en coaches in de E-, D- en C-categorie. We bieden deze opleiding aan iedere vereniging die zich hiervoor heeft aangemeld tot en met december 2019 als service aan. Verenigingen konden zich hiervoor in het najaar van 2018 aanmelden en daar werd massaal gehoor aan gegeven. Maar liefst 252 verenigingen schreven zich in. In totaal gaan we meer dan 10.000 trainers en coaches opleiden, waarvan inmiddels al ruim 1500 deelnemers de opleiding succesvol hebben afgerond. Een mooie start!

Visie op de ontwikkeling van hockeyers

We besloten de opleiding aan alle verenigingen aan te bieden, nadat we begin 2018 de Visie op de ontwikkeling van hockeyers naar buiten brachten. De reacties die we hierop van verenigingen ontvingen waren veelal positief, maar we hoorden hier en daar ook kritische geluiden. Zo blijkt het voor verenigingen lastig om hun technisch kader op te leiden, terwijl goed opgeleide trainers en coaches onmisbaar zijn voor de ontwikkeling van (jonge) hockeyers. Met deze Basisopleiding hopen we verenigingen hierin te ondersteunen en op weg te helpen naar meer en enthousiaster opgeleid kader.

De opleiding bestaat uit drie workshops van 2,5 uur, verspreid over drie avonden. De eerste bijeenkomst is een gezamenlijke workshop voor zowel trainers als coaches, waarin we dieper ingaan op de Visie op de ontwikkeling van hockeyers. Vervolgens is er één workshop speciaal voor trainers en één speciaal voor coaches. Tijdens deze workshops gaan we het veld op en vertalen we de visie naar de praktijk. Aan het einde van de opleiding ontvangt iedere deelnemer een officieel KNHB certificaat.

Deel deze pagina