Eurohockey Institute bijeenkomst in Nederland

Eurohockey Institute bijeenkomst in Nederland

Tijdens de Euro Hockey League (EHL) zijn de partners van het Eurohockey Institute voor de zesde keer bij elkaar gekomen om verder te werken aan het gezamenlijke doel: door ontwikkeling en educatie de sport laten groeien in Europa. In dit door het Erasmus+ programma van de Europese Unie gesubsidieerde programma werken we samen aan de vier pijlers waarop het Eurohockey Institute wordt opgebouwd:

  • Besturen
  • Coaching
  • Arbitrage
  • Atleten

EHF voorzitter Marijke Fleuren was aanwezig om alle partners te bedanken voor hun inzet de afgelopen 16 maanden en om mee te denken over de stappen die we nog kunnen zetten op de pijler ‘goed besturen’. De komende maanden gaan de verschillende nationale bonden werken aan het verder ontwikkelen van de opleidingsprogramma’s voor trainers/coaches. De KNHB biedt ondersteuning bij de ontwikkeling van het opleidingsprogramma van Zwitserland.

Het gehele project loopt tot augustus 2023. Tijdens het EK Hockey in Mönchengladbach (Duitsland) zal de officiële lancering van het Eurohockey Institute plaatsvinden.

Eurohockey Institute partners: Association Royale Belge De Hockey, Fédération Française De Hockey, Copenhagen University, Stichting Orange Sports Forum, Koninklijke Nederlandse Hockey Bond, Deutsche Hockey Bund, Hockey Magic, Slovenian Hockey Federation, Swiss Hockey Federation.

Deel deze pagina