HCM Arnhem wint Rookvrije Generatie Award 2018

HCM Arnhem wint Rookvrije Generatie Award 2018

HCM Arnhem heeft afgelopen maandag de Rookvrije Generatie Award ontvangen in de categorie sportverenigingen. De Hartstichting, KWF Kankerbestrijding en het Longfonds organiseerden samen de Rookvrije Generatie Awards om initiatieven die ervoor zorgen dat kinderen rookvrij kunnen opgroeien te belonen en te stimuleren. De uitreiking van de Awards vond plaats in het Nijntje Museum in Utrecht en werd gepresenteerd door actrice en tv-persoonlijkheid, Tanja Jess.

Bestuurslid Frank Rikken van HCM Arnhem reageerde enthousiast en lichtte het proces toe: “Het is een eer om deze Award te winnen. Wij hebben onze leden nauw betrokken bij de besluitvorming. Vrijwel iedereen reageerde positief. Voor ons bleek dit natuurlijke proces de sleutel tot succes. Wij hopen dat meer sportverenigingen in Arnhem ons voorbeeld zullen volgen.”
Dit jaar werden er maar liefst 58 initiatieven in 6 categorieën genomineerd, waarvan er 18 doorgingen naar de landelijke uitreiking. Naast HCM Arnhem waren ook voetbalclub de Alphense Boys en de Healthy Ageing Tour genomineerd.

Steeds meer draagvlak voor rookvrij

“Het draagvlak voor een rookvrij Nederland neemt toe en dat is een fantastische ontwikkeling”, zei Floris Italianer, directeur van de Hartstichting en voorzitter Alliantie Nederland Rookvrij. “Steeds meer mensen, organisaties en gemeenten zetten zich in voor rookvrije plekken voor kinderen, van speeltuin tot school en sportclub. Ze beseffen dat roken jaarlijks tot 20.000 doden lijdt en we onze kinderen moeten beschermen. Ook HCM Arnhem is hiervan een prachtig voorbeeld. Zij besloten in één keer rookvrij te worden, met succes.”

Bekijk hier het videoverslag Rookvrije Generatie Awards 2018 en de promotiefilm van HCM Arnhem voor de nominatie van de Rookvrije Generatie Awards 2018.

In 2017 won Luc van Lonkhuijzen, initiatiefnemer en speler van HV Abcoude, een Rookvrije Generatie Award in de categorie personen. Bekijk hier de best practice van HV Abcoude.

Deel deze pagina