Indeling Bondscompetities seizoen 2021-2022 bekend

Indeling Bondscompetities seizoen 2021-2022 bekend

De afdeling Competitiezaken van de KNHB heeft de poule-indeling van de Bondscompetities 2021-2022 bekend gemaakt. In de downloads onderaan dit nieuwsbericht zijn de poule-indelingen opgenomen van alle Bondscompetities. Hieronder vallen de competities voor standaardteams (Dames 1 en Heren 1) in de Hoofdklasse tot en met Vierde Klasse. Tevens is de indeling opgenomen van de hoogste reserve- en 30+, 35+ en 45+ teams in de districten Noord-Holland, Zuid-Holland en Midden Nederland (regio West).

Aan alle andere indelingen, zowel jeugd als senioren, wordt nog hard gewerkt. In augustus zijn die definitieve indelingen bekend. De indeling van de Vierde Klasse voor standaardteams wordt uiterlijk 17 augustus gepubliceerd. In de downloads vind je wel de opgegeven teams, maar nog niet de poule-indelingen. Dit komt door de vele wijzigingen die in de Vierde Klasse vaak nog plaatsvinden.

Hoe worden de teams ingedeeld?
De KNHB deelt de verschillende competities volgens een vaste werkwijze in. Omdat het seizoenen 2019-2020 en 2020-2021 voortijdig zijn beëindigd, heeft het bondsbestuur besloten de competities voor standaardteams seizoen 2021-2022 met gelijke klasse-indeling aan seizoen 2020-2021 te starten. Hieronder is een toelichting per klasse opgenomen.

Standaardteams (Heren 1/Dames 1)
Vrijwel alle klassen hebben dezelfde poule-indeling als het voorafgaand seizoen. Er zijn enkele wijzigingen in de poules aangebracht ten opzichte van het voorgaande seizoen als gevolg van:

  • verzoeken van teams om lager te worden ingedeeld;
  • terugtrekkingen van teams;

In de Heren Derde Klasse waren door meerdere verzoeken tot terugtrekking of spelen in een lagere klasse meer wijzigingen noodzakelijk en zodoende is hier een nieuwe (regionale) indeling gemaakt.

In het nieuwsbericht van 4 juni hebben we bekend gemaakt op welke wijze de vrijkomende posities zijn ingevuld.

Reserveteams

  • Uitgangspunt in de Hoofdklasse en Overgangsklasse is de bestaande poules. Vrije plekken zijn gevuld op basis van verzoeken en prestaties in het seizoen 2020-2021.
  • De Eerste Klasse heeft een nieuwe indeling, waarbij regionaal is ingedeeld en er zo min mogelijk teams van dezelfde vereniging in één poule worden ingedeeld.

30+, 35+ en 45+ competities
De indeling van de 30+, 35+ en 45+ competities komt als volgt tot stand:

  • Deze klassen zijn regionaal ingedeeld. Omdat er relatief veel wijzigingen hebben plaatsgevonden kan de indeling wijzigen ten opzichte van het voorgaande seizoen.
    Vrije plekken zijn ingevuld op basis van verzoeken en prestaties in het seizoen 2020-2021.

De wedstrijdprogramma’s
De wedstrijdprogramma’s voor de Promotieklasse tot en met de Derde Klasse voor standaardteams, de reserve competitie regio West en de 30+, 35+ en 45+ competitie West worden op dit moment voorbereid en begin augustus gepubliceerd.. Het wedstrijdprogramma voor de Hoofdklasse is reeds gepubliceerd.

Vragen
Verenigingsfunctionarissen (wedstrijdsecretarissen, secretarissen of bestuursleden Senioren) die vragen hebben, kunnen contact opnemen via competitie@knhb.nl.

Let op: het betreft een voorlopige indeling. Hierin kunnen nog wijzigingen worden aangebracht.

 

 

Deel deze pagina