Terugblik op de Hockey Ouderavond: bekijk de After Movie

Terugblik op de Hockey Ouderavond: bekijk de After Movie

Op 6 mei vond de allereerste interactieve Hockey Ouderavond plaats. Ruim tweehonderd hockeyouders begaven zich deze maandagavond richting het hoofdkantoor van de Rabobank in Utrecht. Daar gingen ze met oud-international Teun de Nooijer en ontwikkelingspsycholoog Steven Pont in gesprek over de Visie op de ontwikkeling van hockeyers.

Via de campagne ‘6 X VOORUIT IN HOCKEY’ delen we die visie met iedereen in de hockeywereld, om zo samen de hockeysport nog leuker en beter te maken. Ouders spelen hierin ook een belangrijke rol. Wat kunnen zij betekenen voor hun hockeyende kind? Als ouder wil je graag dat je kind plezier beleeft tijdens het sporten en de ruimte krijgt zich te ontwikkelen, maar hoe zorg je daarvoor?

Benieuwd naar de Hockey Ouderavond? Bekijk de After Movie:

Aan de hand van hun eigen ervaring en kennis én de vragen die ouders van tevoren hadden ingediend bespraken Teun de Nooijer en Steven Pont de zes uitgangspunten van de Visie op de ontwikkeling van hockeyers. Hoe zit het bijvoorbeeld met de nadelen van vroeg selecteren? En hoe vaak per week trainen is nou eigenlijk zinvol? Ook konden ouders in de zaal ter plekke hun vraag stellen. Woordkunstenaar Atta de Tolk wist de avond op geheel eigen wijze samen te vatten in een originele en pakkende recap.

Naast de after movie vind je hieronder een selectie van de foto’s die tijdens de avond zijn gemaakt. De complete serie vind je in onze beeldbank.

Luistertip: Steven Pont was op dinsdag 7 mei te gast in Radio 1 programma Spraakmakers. In het item ‘Meer plezier en minder prestatie voor jonge jeugd in de sport’ blikte hij kort terug op de ouderavond.

  

(Foto’s: KNHB/Koen Suyk)

Deel deze pagina