Maak gebruik van een welzijnscheck en evaluatie binnen jouw vereniging

Maak gebruik van een welzijnscheck en evaluatie binnen jouw vereniging

De KNHB vindt het belangrijk dat iedere hockeyer en/of begeleider volledig zichzelf kan zijn en zich veilig en prettig voelt bij de vereniging en in het team. Om ervoor te zorgen dat je als vereniging goed in beeld hebt hoe spelers en begeleidingsteams zich daadwerkelijk voelen, kun je gebruikmaken van de welzijnscheck en/of de evaluatie. De welzijnscheck wordt als tool ingezet om vroegtijdig trends te kunnen ontdekken, beleid en bijbehorende werkwijze op te kunnen stellen en informatie te verzamelen. De evaluatie biedt de mogelijk om de tevredenheid (mening, ervaring en beleving) van de spelers en het begeleidingsteam te meten.

De welzijnscheck en de evaluatie bestaan beide uit twee basis vragenlijsten: één vragenlijst voor spelers en één vragenlijst voor begeleidingsteams. Daarnaast is een begeleidend document opgesteld om verenigingen te helpen bij het op een passende manier uitzetten van de check. Ook helpt het document je bij de uitvoering van de welzijnscheck en/of de evaluatie.

Wil je meer informatie over de welzijnscheck en de evaluatie of wil je ermee aan de slag? Kijk hier voor meer informatie.

Deel deze pagina