Nieuw: gratis oefenstof voor jeugdtrainers

Nieuw: gratis oefenstof voor jeugdtrainers

De KNHB heeft een compleet nieuwe module ontwikkeld met gratis oefenstof voor jeugdtrainers. Hier vind je meer dan 100 verschillende oefeningen met tactische en technische uitdagingen. Want met betere trainingen, leiden we betere jeugdspelers op.

Losse oefeningen en complete trainingen

Je vindt in de module zowel losse oefeningen als complete trainingen. Een complete training bestaat uit een warming-up en een aantal oefeningen. Bij elke oefening staat wat het doel is, wat je spelers leren en wat je nodig hebt qua materiaal: hoedjes, goaltjes, hesjes en het aantal ballen.

De oefeningen zijn eenvoudig uitgelegd in tekst en beeld. Ook zijn er aandachtspunten en tips voor de trainer toegevoegd. Wil je een oefenvorm makkelijker of moeilijker maken? Volg de instructies om de training op het juiste niveau te maken.

Bekijk de oefenstof

Vind jouw ideale training

Ben je met 10 spelers van 13 jaar en heb je een half veld tot je beschikking? Vink dit aan in de filter, zodat je direct ziet welke trainingen mogelijk zijn. Verder kan je nog filteren op techniek, tactiek en de tijd die je aan een trainingsdeel wilt besteden. Zo vind je altijd de ideale training voor jouw groep.

Er komt nog meer

De oefenstof die nu online staat, is pas het begin. Want goede oefenstof zorgt voor een betere training, maar nog niet voor een betere trainer. In de module Training & Coaching van het Kenniscentrum komt volop content beschikbaar, waarmee jeugdtrainers zichzelf kunnen ontwikkelen. Samen zorgen we er zo voor dat elke jeugdspeler een kwalitatief hoogstaande en inspirerende training krijgt. Dit sluit aan op 1 van de thema’s in onze strategische visie 2026: kwalitatief goede begeleiding voor elke hockeyer en hockeyactiviteit

Deel deze pagina