Ook 18+ mag vanaf 11 mei weer trainen onder voorbehoud van protocol

Ook 18+ mag vanaf 11 mei weer trainen onder voorbehoud van protocol

Het kabinet heeft op dinsdagavond 6 mei in een persconferentie bekend gemaakt dat de coronamaatregelen binnen de sport per 11 mei worden versoepeld. Dit houdt in dat ook hockeyers met een leeftijd van 18+ per 11 mei weer kunnen gaan trainen, onder voorbehoud van een goedgekeurd protocol. Want ook deze trainingen zijn alleen mogelijk wanneer iedereen zich aan bepaalde afspraken houdt.

NOC*NSF, de KNHB en andere sportbonden werken daarom aan een algemeen sportprotocol net zoals dat eerder is opgesteld voor kinderen tot en met 12 jaar en jongeren van 13 tot en met 18 jaar. Daarop aansluitend werken we binnen de hockeysport met een hockeyspecifiek protocol, ook voor senioren. Denk daarbij bijvoorbeeld aan: trainen met een beperkt aantal personen en begeleiders op het veld, te allen tijde 1,5 meter afstand houden, geen wedstrijden en toernooien en regels met betrekking tot gebruik van materialen.

De KNHB hoopt het protocol voor de leeftijdscategorie 18+ en een algemeen geldend sportprotocol vrijdag aan het eind van de dag te kunnen delen met de verenigingen. Op die manier zorgen we er gezamenlijk voor dat de verdere openstelling op een veilige manier mogelijk is.

Daarnaast werd ook bekend dat competities wellicht weer kunnen starten per 1 september, maar dan zonder publiek. Ook hierover hopen we zo snel mogelijk meer informatie te kunnen geven. Houd hiervoor de speciale pagina met alle updates rondom de coronamaatregelen in de gaten.

Deel deze pagina