Webinar voor penningmeesters: ‘Einde noodzaak ‘stichting accommodatie’, wat betekent dit voor jou?’

Webinar voor penningmeesters: ‘Einde noodzaak ‘stichting accommodatie’, wat betekent dit voor jou?’

Ben jij penningmeester van een hockeyvereniging of van een stichting waarin hockeyaccommodatie is ondergebracht? Dan is het interessant voor jou om het KNHB webinar van 3 december 2018 terug te kijken.

Aanleiding webinar: verruiming btw-sportvrijstelling

Aanleiding voor dit webinar is de aankomende wijziging in de btw-sportvrijstelling. Vanwege die verandering is er per 1 januari 2019 een nieuwe subsidieregeling voor amateursportverenigingen van kracht; de ‘Stimulering bouw en onderhoud sportaccommodaties’. Wat gaat er nu precies veranderen en wat betekent dit voor hockeyverenigingen en -stichtingen? We krijgen hier van penningmeesters regelmatig vragen over. De meest gestelde vragen en antwoorden hebben we op deze pagina gepubliceerd. Leesvoer, dus!

Webinar terugkijken

Tijdens het webinar op 3 december gingen we in op één specifieke vraag die we vaak horen:

‘Is het hebben van een stichting (voor het onderbrengen van de accommodatie) vanaf 1 januari 2019 nog wel zinvol?’

Een begrijpelijke vraag, aangezien deze stichting tot en met 2018 met btw te maken had en vanaf 1 januari 2019 niet meer. Wat zijn de mogelijkheden voor het opheffen van een stichting en welke aandachtspunten gelden daarbij? Karin van Willigen (Manager Financiën en Bedrijfsvoering, KNHB), Nienke Roetert Steenbruggen (Senior manager Legal, Deloitte) en Rob Peters (Senior manager Indirect Tax, Deloitte) waren tijdens het webinar aanwezig om zoveel mogelijk vragen over dit onderwerp te beantwoorden. Heb je het webinar gemist?

Kijk het webinar terug

We organiseerden deze webinar in samenwerking met onze partner Deloitte. 

Deloitte is sinds 2017 partner in hockey en wil graag een maatschappelijke impact maken door de hockeysport te ondersteunen. Als official partner ondersteunt Deloitte de KNHB en haar verenigingen met kennis en advies op een breed terrein van financiën. Want ook hockeyverenigingen worden steeds professioneler en daarmee worden ook de financiën complexer. Deloitte helpt verenigingen bij alle mogelijke financiële vraagstukken.

 

Deel deze pagina