Poule-indelingen Landelijke Topklasse en Subtopklasse O18 en O16 jeugd seizoen 2023-2024

Poule-indelingen Landelijke Topklasse en Subtopklasse O18 en O16 jeugd seizoen 2023-2024

De competitieleiding van de KNHB heeft de poule-indelingen van de Landelijke Topklasse en Subtopklasse O18 en O16 jeugd gepubliceerd voor seizoen 2023-2024.

De Landelijke Topklasse en Subtopklasse starten sinds het seizoen 2019-2020 met een landelijk ingerichte voorcompetitie. Meer informatie over deze opzet lees je hier.

De poule-indelingen zijn als volgt tot stand gekomen:

  • Elk team in Nederland is in juni ingeschreven. De verenigingen hebben daarbij aangegeven vanuit welke teams het nieuwe team wordt gevormd. Op basis van deze aantallen en de prestaties van deze spelers van voorgaand seizoen, heeft elk team een rating gekregen.
  • Op basis van de ratingwaarden van de teams is bepaald welke teams uitkomen in de Landelijke Topklasse en Subtopklasse. Hoe dat precies in zijn werkt gaat, lees je in het document Procedure rating 2023-2024.
  • De teams zijn vervolgens op basis van een “slangverdeling” in de poules geplaatst. Dat wil zeggen de sterkste in een poule, de op een na sterkste in de volgende poule, et cetera.
  • Op basis van input van voorgaand seizoen en om de grootste reisafstanden te voorkomen, wordt zowel in de Landelijke Topklasse en Subtopklasse deze slangverdeling niet volledig gevolgd. Teams worden maximaal 2 posities naar links of rechts in die slang geplaatst om zo qua sterkte nog steeds poules te creëren die nagenoeg gelijk zijn, maar waarbij wel extreme reisafstanden zoals Groningen-Maastricht worden voorkomen.

De indelingen van de poules kun je hieronder downloaden.

Bij vragen kunnen de wedstrijdsecretarissen van de vereniging contact zoeken via competitie@knhb.nl.

Deel deze pagina