Poule-indelingen O18-jeugd reguliere competitie seizoen 2022-2023

Poule-indelingen O18-jeugd reguliere competitie seizoen 2022-2023

De competitieleiding van de KNHB heeft de poule-indelingen en wedstrijdprogramma’s van de reguliere landelijke competitie O18-jeugd gepubliceerd voor seizoen 2022-2023. Ook de districtscompetities in Noord-Holland en Noord Nederland die nu na de Herfstvakantie opstarten zijn gepubliceerd. De andere districtscompetities starten een week later en worden komende week bekend.

Indeling Landelijke competitie O18-jeugd

Na de gespeelde voorcompetitie is op basis van de eindstanden en de promotie- en degradatieregeling bepaalt wie Landelijk, Super en Subtopklasse speelt. De volledige promotie- en degradatieregeling zijn hier te vinden.

De poule-indelingen zijn als volgt tot stand gekomen:

  • De Landelijke poules zijn volledig ingedeeld o.b.v. rating en van een “slangverdeling”. Dat wil zeggen de sterkste in een poule, de op een na sterkste in de volgende poule etc.
  • Op basis van input van voorgaand seizoen en om de grootste reisafstanden te voorkomen, is in de Super O18 competitie deze slangverdeling niet volledig gevolgd. Teams worden maximaal 2 posities naar links of rechts in die slang geplaatst om zo qua sterkte nog steeds poules te creëren die nagenoeg gelijk zijn maar waarbij wel extreme reisafstanden zoals Groningen-Maastricht worden voorkomen. Na komend seizoen zal dit worden geëvalueerd.
  • Voor de Subtopklasse reguliere competitie geldt dat deze competitie valt onder Categorie II sinds dit seizoen. Hier is de “slangverdeling” geoptimaliseerd, om de poules nagenoeg gelijk te houden qua sterkte, met een correctie op reisafstand. Om ook hier de extreme reisafstanden te voorkomen.

De indelingen van de poules kun je hieronder downloaden. De wedstrijden zijn ingelezen in het Match Center en zijn te zien op knhb.nl en hockey.nl en in de hockey.nl app.

Bij vragen kunnen de wedstrijdsecretarissen van de vereniging contact zoeken via competitie@knhb.nl.

 

Deel deze pagina