Promotie- & degradatieregelingen KNHB

Hoe promoveer je? En wanneer degradeert een team? De promotie- & degradatieregelingen van de Bonds- en Districtscompetities seizoen 2021-2022 geven precies aan welke posities in de eindstand recht geven op promotie- en/of degradatie. Of recht geven op plaatsing voor een vervolgcompetitie. Voor de play-offs in de Hoofdklasse, Promotieklasse en Overgangsklasse en Eerste Klasse gelden speciale reglementen.

Om te zien welke klassen onder de Bondscompetitie vallen (de overige klassen vallen onder de Districtscompetities) bekijk jeĀ dit overzicht.

Hockey en het coronavirus
De KNHB heeft de promotie- en degradatieregelingen voor seizoen 2021-2022 gepubliceerd. Bij publicatie van de regelingen wordt er vanuit gegaan dat de competities volledig kunnen worden gespeeld. De KNHB heeft op haar pagina ‘competitie en het coronavirus‘ meer informatie toegevoegd over hoe ermee wordt omgegaan als het seizoen tussentijds komt stil te liggen door het coronavirus. Dan gelden andere regelingen. Voor meer informatie kan de vereniging natuurlijk ook contact opnemen met de competitieleiding.

Promotie-/degradatieregeling (jong)senioren/veteranen competities 2021-2022
Onder de downloads vind je verschillende documenten met herindelingscriteria voor de seniorencompetities 2021-2022: regelingen voor de Bondscompetitie en Districtscompetities (voor de districtscompetities is er per district een afzonderlijke regeling beschikbaar).

Met inhoudelijke vragen over de regelingen kun je contact opnemen met de wedstrijdsecretaris of technische commissie van jouw vereniging. Verenigingsbestuurders/functionarissen kunnen zich met vragen wenden tot de betreffende competitieleider.

Herindelingscriteria jeugdcompetities 2021-2022
Onder de downloads vind je twee documenten met herindelingscriteria voor de jeugdcompetities 2021-2022: [1] Topcompetities – Landelijke jeugdcompetities ABC (Bondscompetitie) en [2] breedtecompetities ABCD (Districtscompetitie).

Zaalhockey
Het promotie- & degradatiereglement voor de Hoofdklasse Zaalhockey 2021-2022 is enkele dagen voordat de zaalcompetitie start te vinden onder de downloads. Om te komen tot de poule-indelingen van de Nederlands Kampioenschappen hanteert de competitieleiding vaste indelingscriteria. Zo waarborgt de KNHB een objectief en transparant systeem. De ranking van de districten alsmede de ranking van de standaardteams zaalhockey is te vinden onder de downloads.

Downloads

Deel deze pagina