Promotie- en degradatieregelingen KNHB

Hoe promoveer je? En wanneer degradeert een team? De promotie-/degradatieregelingen van de Bonds- en Districtscompetities seizoen 2018-2019 geven precies aan welke posities in de eindstand recht geven op promotie- en/of degradatie. Of recht geven op plaatsing voor een vervolgcompetitie. Voor de play-offs in de Hoofdklasse, Promotieklasse en Overgangsklasse en Eerste Klasse gelden speciale reglementen.

Om te zien welke klassen onder de Bondscompetitie vallen (de overige klassen vallen onder de Districtscompetities) bekijk je dit overzicht.

Met inhoudelijke vragen over de regelingen kun je contact opnemen met de wedstrijdsecretaris of technische commissie van jouw vereniging. Verenigingsbestuurders/functionarissen kunnen zich met vragen wenden tot de betreffende competitieleider.

In het seizoen 2018-2019 zal een mogelijke herijking van de competitiestructuur (va. B-jeugd) plaatsvinden. Dit houdt in dat de promotie- en degradatieregeling in overleg met de verenigingen nog kan wijzigen.

Herindelingscriteria jeugdcompetities 2018-2019
Onder de downloads vind je de herindelingscriteria voor de jeugdcompetities 2018-2019.

Promotieklasse

Vanaf het seizoen 2018-2019 is de competitiestructuur voor standaardteams (1e teams) aangepast. Een nieuwe klasse maakt onderdeel uit van de competitie voor eerste teams: de Promotieklasse. Deze Promotieklasse is toegevoegd tussen de huidige Hoofdklasse en Overgangsklasse.

Zaalhockey

Het promotie-/degradatiereglement voor Hoofdklasse Zaalhockey is te vinden onder de downloads.

Om te komen tot de poule-indelingen van de Nederlands Kampioenschappen hanteert de competitieleiding vaste indelingscriteria. Zo waarborgt de KNHB een objectief en transparant systeem. Onder de downloads is de ranking van de districten te vinden alsmede de ranking van de standaardteams zaalhockey.

Downloads

Deel deze pagina