Promotie- & degradatieregelingen KNHB

Hoe promoveer je? En wanneer degradeert een team? De promotie- & degradatieregelingen van de Bonds- en Districtscompetities seizoen 2019-2020 geven precies aan welke posities in de eindstand recht geven op promotie- en/of degradatie. Of recht geven op plaatsing voor een vervolgcompetitie. Voor de play-offs in de Hoofdklasse, Promotieklasse en Overgangsklasse en Eerste Klasse gelden speciale reglementen.

Om te zien welke klassen onder de Bondscompetitie vallen (de overige klassen vallen onder de Districtscompetities) bekijk jeĀ dit overzicht.

Update 27-8-2019: Alle veldhockeyregelingen zijn uiterlijk vrijdag 30 augustus 2019 beschikbaar onder downloads.

Promotie-/degradatieregeling (jong)senioren/veteranen competities 2019-2020
Onder de downloads vind je verschillende documenten met herindelingscriteria voor de seniorencompetities 2019-2020: regelingen voor de Bondscompetitie en Districtscompetities (voor de districtscompetities is er per district een afzonderlijke regeling beschikbaar).

Met inhoudelijke vragen over de regelingen kun je contact opnemen met de wedstrijdsecretaris of technische commissie van jouw vereniging. Verenigingsbestuurders/functionarissen kunnen zich met vragen wenden tot de betreffende competitieleider.

In het seizoen 2019-2020 zal een mogelijke herijking van de competitiestructuur (senioren reserveteams, jong senioren en veteranen) plaatsvinden. Dit houdt in dat de promotie- en degradatieregeling in overleg met de verenigingen nog kan wijzigen.

Herindelingscriteria jeugdcompetities 2019-2020
Onder de downloads vind je twee documenten met herindelingscriteria voor de jeugdcompetities 2019-2020: [1] Topcompetities – Landelijke jeugdcompetities ABC (Bondscompetitie) en [2] breedtecompetities ABCD (Districtscompetitie).

Zaalhockey
Het promotie- & degradatiereglement voor de Hoofdklasse Zaalhockey 2019-2020 is te vinden onder de downloads. Om te komen tot de poule-indelingen van de Nederlands Kampioenschappen hanteert de competitieleiding vaste indelingscriteria. Zo waarborgt de KNHB een objectief en transparant systeem. De ranking van de districten alsmede de ranking van de standaardteams zaalhockey is te vinden onder de downloads.

Downloads

Deel deze pagina