Stand van zaken landelijke campagne 'Kom je buiten spelen? Op de hockeyclub!'

Stand van zaken landelijke campagne 'Kom je buiten spelen? Op de hockeyclub!'

Op 24 augustus plaatsen we het nieuwsbericht over de start van de landelijke mediacampagne voor het promoten van hockey. Met de campagne ‘Kom je buiten spelen? Op de hockeyclub!’ inspireren we kinderen en informeren we ouders. Hieronder informeren we je over de stand van zaken.

Leads via landingspagina opdehockeyclub.nl

Op de speciale landingspagina opdehockeyclub.nl staat informatie voor ouders en kunnen zij hun gegevens achterlaten om begeleid te worden bij het vinden van een hockeyclub die bij hen past. Een aantal verenigingen heeft gevraagd wat er precies gebeurt nadat een ouder deze gegevens heeft ingevuld. Dat leggen we hieronder graag uit.

Mail die ouder ontvangt
Als een ouder de gegevens achterlaat, ontvangt hij of zij automatisch onderstaande mail:

Wat leuk dat je kind interesse heeft om buiten te komen spelen op de hockeyclub! Met jouw gegevens gaan we op zoek naar een club bij jou in de buurt die goed bij jou en je kind past!

Binnen een week sturen we jou een mailtje met daarin:
– welke club het beste past en welke clubs er eventueel in de buurt zijn
– welke mogelijkheden ze daar hebben voor jouw kind
– wanneer je kind kan kennismaken of een eventuele proeftraining kan doen

Ook geven we je de contactgegevens, zodat je een afspraak kan maken om een keer langs te komen.

Dit doet de KNHB  
Met de gegevens die we ontvangen (postcode en leeftijd kind) gaan we diezelfde dag op zoek naar de hockeyclub(s) in de omgeving. We checken op de website van de club(s) wat zij de jongste jeugd te bieden hebben.

We kijken bijvoorbeeld of er gratis proeftrainingen worden aangeboden en op welke dagen deze plaatsvinden. Ook checken we of er informatie op de site staat over wat kinderen mee moeten nemen en of ze gratis materialen kunnen lenen. Staat er vermeld hoe kinderen zich kunnen aanmelden voor een proeftraining?

Staat alle informatie op de site, dan geven we de informatie direct door aan de ouder met een verwijzing naar de website van de club. Missen we informatie waardoor we de ouder niet goed kunnen informeren, dan nemen onze adviseurs persoonlijk contact op met een bestuurslid van de vereniging voor meer informatie.

Daarna ligt het initiatief bij de ouder. Mochten zij zich melden bij jouw vereniging, zorg dan voor een warm welkom.

Zoals je ziet, is iedere lead maatwerk. Daarom vragen we de clubs om zelf geen gegevens in te vullen als test. We gaan dan onnodig op zoek naar een club in de buurt en de data wordt vervuild waardoor we de campagne niet goed uit kunnen voeren.

Al meer dan 170 clubs hebben gratis campagnemateriaal aangevraagd

Na de introductie van de campagne hebben we veel enthousiaste reacties ontvangen. Al meer dan 170 clubs hebben gratis campagnemateriaal opgevraagd zodat zij aan kunnen haken bij de campagne. We zijn hier ontzettend blij mee want samen kunnen we nog meer impact maken! We zijn op dit moment druk bezig met het personaliseren van alle materialen en doen ons best alles zo snel mogelijk te mailen naar deze clubs.

Boekje ‘Welkom op het hockeyveld’

Een aantal jaren geleden ontwikkelde de KNHB het boekje ‘Welkom op het hockeyveld’. Dit boekje helpt ouders op weg om de eerste stappen te zetten in de hockeysport. Het boekje kan uitgedeeld worden tijdens ouderavonden, maar kan ook aan ouders gegeven worden die kennis komen maken.

Verschillende clubs hebben het boekje op de website staan. Omdat het boekje onlangs is aangepast, is de downloadlink die clubs gebruiken niet meer geldig. Via onderstaande link kun je het actuele boekje downloaden.

Download hier het boekje ‘Welkom op het hockeyveld’

Hulp nodig?

Heb je vragen over de campagne of kun je wel wat hulp gebruiken op het gebied van communicatie en social media? Stuur dan een mail naar communicatie@knhb.nl. We nemen dan zo snel mogelijk contact op!

Deel deze pagina