Start landelijke hockeycampagne 'Kom je buiten spelen? Op de hockeyclub!'

Start landelijke hockeycampagne 'Kom je buiten spelen? Op de hockeyclub!'

Op 24 augustus start de landelijke mediacampagne voor het promoten van hockey. Met de nieuwe campagne geeft de KNHB een antwoord op de dalende ledencijfers. De nieuwe campagne is hard nodig want ten opzichte van vorig seizoen is landelijk een afname geconstateerd van 500 jongste jeugdteams. Het verloop was niet eerder zo groot. Niet voor niets geeft 91% van de clubs in de verenigingsmonitor aan dat zij willen groeien in de jeugd. Om de hockeysport toekomstbestendig te houden en onze de ambitie ‘Nederland Hockeyland’ te volgen, zetten we een beweging in gang met de focus op het werven en behouden van de jongste jeugd.

Met de campagne ‘Kom je buiten spelen? Op de hockeyclub!’ inspireren we kinderen en informeren we ouders. Door middel van toffe video’s laten we zien dat hockey een leuke, stoere sport is en laten we ouders kennismaken met de kracht van onze sport en de charme van de clubcultuur.

Campagneopzet

De campagneopzet is gebaseerd op inzichten uit onderzoek onder hockeyers en ‘niet hockeyers’ en richt zich op kinderen en ouders voor wie hockey misschien niet meteen de eerste logische keuze is. Met de online campagne genereren we relevante data om deze en volgende campagnes nog gerichter en efficiënter te kunnen inzetten. De online strategie wordt aangevuld met digitale posters in met name winkelgebieden verspreid over het land. Via deze link kun je checken of hier ook een locatie in jullie omgeving tussen zit.

Het eerste deel van de mediacampagne start eind augustus en loopt door tot midden oktober. In 2024, na de start van de tweede seizoenshelft, krijgt de campagne een vervolg.

Op de speciale landingspagina opdehockeyclub.nl komt uitgebreide informatie voor ouders en worden ze begeleid bij het vinden van een hockeyclub die bij hen past. Ook na oktober blijft deze landingspagina online. Nadat ouders hun gegevens hebben achtergelaten, ontvangen ze bovenstaande mail. Als het nodig is zullen wij contact opnemen met een vereniging om meer informatie te verzamelen over wat de mogelijkheden zijn en wanneer een kind bijvoorbeeld kennis kan maken. Deze informatie delen wij met de ouders van het kind.

Hoe haken jullie en andere clubs aan?

De campagne wordt landelijk uitgerold op social media, YouTube en TikTok zodat we een zo groot mogelijke groep bereiken met als doel interesse te wekken voor de hockeysport. We richten ons daarbij op nieuwe doelgroepen die nog weinig of geen ervaring hebben met hockey. Geïnteresseerden worden zo snel mogelijk naar de dichtstbijzijnde hockeyclub geleid waar ze informatie kunnen opvragen, zich aan kunnen melden voor een proefles en uiteindelijk lid kunnen worden.

Je kunt als club de online campagne uitingen makkelijk delen maar, nog belangrijker, je kunt natuurlijk ook aanhaken op deze campagne. Hieronder lees je hoe je dit kunt doen.

Communicatie
Zorg voor een toegankelijke website: geïnteresseerde ouders die (via de campagne) op jullie website komen, moeten direct zien wat jullie de jeugd te bieden hebben. Zet er goede informatie en contactgegevens bij.

Activiteiten
Organiseer leuke activiteiten of proeflessen voor kinderen die kennis willen maken met de hockeysport.

Warm welkom
Zorg voor een warm welkom als ouders en kinderen voor het eerst op de club komen. Maak het mogelijk om kinderen wat later in te laten stromen en biedt ook leenspullen aan als de kinderen kennis komen maken.

Via deze link kun je meer tips downloaden.

Gratis campagnemateriaal voor alle clubs

Herkenbaarheid geeft vertrouwen en het versterkt de boodschap. Daarom stelt de KNHB het campagnemateriaal ook beschikbaar aan alle clubs.

Via dit formulier kun je gratis gepersonaliseerde banners en visuals voor de website en social media bestellen en gepersonaliseerde A3 posters. Hierop staat jullie clublogo en (eventueel) informatie over jullie activiteiten. Daarnaast kun je gratis ansichtkaarten bestellen voor in het clubhuis.

Hulp nodig?

Heb je vragen over de campagne of kun je wel wat hulp gebruiken op het gebied van communicatie en social media? Stuur dan een mail naar communicatie@knhb.nl. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact op!

Deel deze pagina