Wervingsactiviteiten en selectietrainingen in coronatijd

Wervingsactiviteiten en selectietrainingen in coronatijd

Binnen de huidige regelgeving van het kabinet ten aanzien van het coronavirus, mogen verenigingen zonder beperkingen trainingen en onderlinge wedstrijden organiseren voor de eigen leden tot en met 26 jaar. Ook mogen er activiteiten georganiseerd worden voor kinderen die nog geen lid zijn van een vereniging binnen de eigen gemeente, zoals wervingsactiviteiten.

Wellicht is het binnen jouw gemeente ook toegestaan om kleinschalige activiteiten te organiseren waaraan leden van andere verenigingen meedoen, bijvoorbeeld individuele stages en proeftrainingen. Registratie dient hier te allen tijden plaats te vinden in het kader van het bron -en contactonderzoek. Wij adviseren je om hierover vooraf in contact te treden met de lokale overheid, om hen enerzijds te informeren en anderzijds te toetsen of de wijze waarop deze kleinschalige activiteiten gaan plaatsvinden niet in strijd is met de maatregelen.

Organiseren selectietrainingen niet mogelijk
Op dit moment is het niet toegestaan om grote(re) activiteiten zoals selectietrainingen en wedstrijden te organiseren, waaraan leden van andere verenigingen deelnemen.

Wij begrijpen dat dit mogelijk vervelend kan zijn en hopen net als jullie dat er voor de (hockey)sport snel meer versoepelingen komen zodat ook deze activiteiten weer worden toegestaan. Hier werken we hard aan.

De handhaving ligt bij de lokale overheden. Wij gaan er echter vanuit dat iedereen naar eer en geweten handelt en we er op deze manier samen voor kunnen zorgen dat de versoepelingen hopelijk snel kunnen plaatsvinden in het belang van alle sporters.

Wervingsactiviteiten
Het is wel toegestaan om kinderen die nog geen lid zijn van een hockeyvereniging uit te nodigen om deel te nemen aan (wervings)activiteiten, zoals bijvoorbeeld vriendjes en vriendinnetjes dagen of de Koningspelen. In het artikel ‘Ook in deze tijd aandacht voor werving (jongste) jeugd’ hebben we een aantal leuke ideeën van verenigingen en handige tips gebundeld zodat je hier ook in deze tijd mee aan de slag kunt.

 

Deel deze pagina