Word een club van NIX 

Word een club van NIX 

Alcohol is erg schadelijk voor jongeren onder de 18 jaar. Dat komt omdat de hersenen nog volop in ontwikkeling zijn. De sport neemt duidelijk stelling voor verantwoord alcoholbeleid bij clubs. Om die reden ondersteunen wij de NIX18 campagne waarmee het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) sportclubs aanmoedigt om geen alcohol aan minderjarigen te schenken.

Bestel het gratis NIX18 Sportpakket en maak kans op een clinic van Renée van Laarhoven
Word een club van NIX en laat door middel van kleurrijke NIX18-materialen, zoals onderzetters en posters zien dat jouw club geen alcohol schenkt aan jongeren onder de 18 jaar. Het NIX18 Sportpakket met deze materialen kun je gratis bestellen via NIX18. Als club van NIX maak je kans op een hockeyclinic van Renée van Laarhoven.

Over de clinic
Renée van Laarhoven is speelster van het Nederlands Elftal en speelt momenteel voor SCHC. Met het Nederlands Elftal werd ze zeer recent Europees kampioen. En vorig jaar veroverde ze met het team ook de wereldtitel. Bij de winnende club verzorgt Renée een clinic waarin ze jullie inspireert met de lessen die heeft geleerd vanuit de topsport.

Hoe doe je mee aan de winactie 

  1. Bestel het NIX18 sportpakket.
  2. Tover jullie kantine om in een kantine van NIX met de materialen uit het NIX18 sportpakket.
  3. Maak voor 15 oktober 2023 een foto van hoe tof jullie kantine van NIX is geworden en deel dit met de hashtag #clubvanNIX op Facebook of Instagram.

Wat kun je als club nog meer doen?
Op  de pagina over gezonde sportomgeving lees je wat jouw vereniging nog meer kan doen. Zoals de e-learning ‘Verantwoord Alcohol Schenken’ en hulp van het JOGG-team.

Deel deze pagina