Spelen zonder bitje

In het spelreglement kun je lezen dat het dragen van een bitje verplicht is. Dit geldt voor alle categorieën spelers (junioren/senioren) tijdens door de bond georganiseerde wedstrijden. Overigens adviseren wij ook om bij andere hockeyactiviteiten zoals trainingen en oefenwedstrijd een bitje te dragen. Wij zijn ons er echter van bewust dat er voor sommige spelers om medische redenen een uitzondering voor het dragen van een bitje gemaakt moet worden en daarom is het mogelijk om dispensatie aan te vragen.

Dispensatie aanvragen doe je door onderstaande verklaring in te laten vullen door jouw tandarts of medisch specialist.

Mail iemand uit het bestuur van jouw club waarom je dispensatie aan wil vragen en stuur de ingevulde verklaring van jouw tandarts of medisch specialist mee. Vraag het bestuurslid om deze mail (met bijlage en jou in de cc) te sturen naar arbitrage@knhb.nl om daarmee de dispensatie aan te vragen.

Wij nemen vervolgens de dispensatieaanvraag in behandeling. Omdat het nodig kan zijn om externen in te schakelen rekenen we maximaal 2 weken voor het behandelen van jouw aanvraag. Je ontvangt altijd bericht van ons.

Deel deze pagina