Goede start met het warming-up programma

Blessurepreventie is een belangrijk aandachtspunt voor de KNHB. Om veilig en met plezier te kunnen (blijven) hockeyen is het belangrijk dat een speler al op jonge leeftijd de juiste oefeningen leert. Op die manier leren spelers o.a. de heup, knie en enkel, op een goede manier te belasten waardoor er minder kans bestaat op acute blessures, blessures door overbelasting (op jonge leeftijd) en slijtage (op latere leeftijd). De KNHB heeft samen met VeiligheidNL een Warming-up programma ontwikkeld, waarmee elke trainer en of coach voor elke leeftijdscategorie de training, maar ook de wedstrijd kan beginnen en die aansluit op de visie Spel en spelinzicht van de KNHB Academie.

Via een website en een speciaal ontwikkelde app (te downloaden in de Google Play Store en App Store) kan iedereen nu een warming-up samenstellen. Ook bestaat de mogelijkheid om gebruik te maken van een programma op maat. De oefeningen bestaan uit motorische- en hockeyvaardigheden en hanteren o.a. de thema’s: behendigheid, stabiliteit, flexibiliteit en snelheid / kracht. Door deze oefeningen kunnen teams op een leuke, verantwoorde en gevarieerde manier beginnen aan de training of de wedstrijd.

Bijscholingen
Voor trainers, coaches van (jeugd) teams, technisch managers, looptrainers en fysiotherapeuten en andere geïnteresseerden organiseerde de KNHB bijeenkomsten (verspreid in het land) om kennis te maken met het programma. Tijdens de bijeenkomsten is de wens naar voren gekomen om deze avonden ook op de club zelf te kunnen organiseren. Daarom is het mogelijk om een clubthema-avond aan te vragen. Meer informatie hierover vind je in de downloads.

Interne communicatie
Verspreid de informatie ook onder je trainers, coaches en andere geïnteresseerden! Je kunt ook gebruik maken van de banners, ook die vind je in de downloads. Je kunt ook denken aan de volgende acties:

  • Een mailing aan de trainers, coaches, aanvoerders, looptrainers, fysiotherapeuten en andere interessante doelgroepen.
  • Een stukje schrijven voor op de website of club app.
  • Een banner plaatsen op de website club app.
  • Een filmpje of foto plaatsen op de narrowcasting.

Downloads

Deel deze pagina