Start sterk aan training en wedstrijd met de Warming-up App

Blessurepreventie is een belangrijk aandachtspunt voor de KNHB. Om veilig en met plezier te kunnen (blijven) hockeyen is het belangrijk dat een speler al op jonge leeftijd de juiste vaardigheden leert. Als spelers leren om onder andere de heup, knieën en enkels op een goede manier te belasten, bestaat er minder kans op acute blessures, blessures door overbelasting (op jonge leeftijd) en slijtage (op latere leeftijd).

Daarom ontwikkelden we samen met VeiligheidNL de Warming-up App; met daarin hét trainingsprogramma voor een sterke start van de training. De oefeningen in het programma zijn gericht op hockey- en motorische vaardigheden en hanteren onder andere de thema’s: behendigheid, stabiliteit, flexibiliteit en snelheid/kracht. Hiermee kunnen teams op een leuke, verantwoorde en gevarieerde manier beginnen aan de training of de wedstrijd en kan de kans op blessures afnemen. Uit onderzoek van de Vrije Universiteit Amsterdam blijkt ook dat de ernst van blessures significant afneemt bij gebruik van deze app. Spelers die het programma gebruiken en toch geblesseerd raken, zijn sneller weer inzetbaar zijn voor trainingen en wedstrijden. En ze leren er beter door bewegen! In het oefenprogramma is namelijk veel aandacht voor motorische vaardigheden.

Overal bereikbaar via app en website

De Warming-up App is nu te downloaden in Google Play en de App Store, en het trainingsprogramma is ook te gebruiken via deze website. Zowel in de app als op de website kan iedereen zelf een programma samenstellen. Ook bestaat de mogelijkheid om gebruik te maken van een programma op maat.

Toolkit voor de Warming-up App

Werkt jouw vereniging met de app, of gaan jullie er binnenkort mee werken? Dan is het goed om trainers/coaches, spelers en ouders te informeren over het gebruik én de voordelen ervan. We helpen je hier graag mee op weg middels onderstaande communicatietoolkit, bestaande uit:

1. Een PowerPoint presentatie waarmee je, tijdens een bijeenkomst, trainers/coaches goed kunt informeren over het gebruik én de voordelen van de Warming-up App:

2. Banners die je kunt plaatsen op je verenigingswebsite. De banners kun je banners in drie formaten downloaden:

3. Een promovideo die je kunt plaatsen op je verenigingswebsite, via het narrowcastingsysteem kunt tonen in het clubhuis van je vereniging en/of kunt delen via social media:

4. Voorbeeldteksten die je kunt gebruiken in je communicatie richting trainers/coaches, spelers en ouders;

5. Een communicatie-jaarkalender, met handige momenten om je vereniging te attenderen op gebruik van de Warming-up App:

Deel deze pagina