Webinar Zaalhockey

Op 19 november 2018 kon je deelnemen aan het webinar ‘Zaalhockey’. Na dit webinar organiseerden we op vijf verschillende locaties in het land Zaalhockey Masterclasses.

Heb je het webinar gemist? Je kunt hier het webinar terugkijken, de presentatie van Marieke downloaden, de video’s zien én je vindt hier een link naar een pagina met nóg meer handige informatie over zaalhockey.

Bondscoach Marieke Dijkstra

Tijdens het webinar schoof bondscoach Marieke Dijkstra bij ons aan om haar inzichten te delen en vragen van kijkers te beantwoorden.

Marieke Dijkstra werd als speelster meerdere keren Nederlands Kampioen Zaalhockey. Daarnaast werd ze Europees (2002) én Wereldkampioen (2007) in de zaal. Na haar hockeyloopbaan is ze als coach aan de slag gegaan bij onder andere Voordaan en Pinoké. Ook was ze tot begin dit jaar bondscoach van Oranje Dames Zaal waarmee ze in 2014 Europees en in 2015 Wereldkampioen werd. Kortom; een echte zaalhockeyspecialist! Inmiddels is ze aangesteld als bondscoach Nederlands Jongens B.

Webinar terugkijken

Heb je het webinar gemist of wil je het nog eens terugzien? Je kunt het gehele webinar hier bekijken.

Presentatie Marieke Dijkstra

Tijdens het webinar hield Marieke een korte presentatie. Tijdens de chat en uit de evaluatie kwam naar voren dat veel deelnemers deze graag nog apart willen bekijken. Je kunt de presentatie van Marieke daarom hieronder downloaden.

Openstaande vraag

Er werden tijdens het webinar heel veel vragen gesteld. Marieke heeft het overgrote deel kunnen beantwoorden. Sommige vragen (zoals: ‘Wat is een goede passeeroefening voor de jongste jeugd?’) zal ze tijdens de masterclasses behandelen. Onderstaande vraag hebben we tijdens het webinar niet kunnen behandelen en beantwoorden we hieronder alsnog:

Vraag: “Hoe zit het met het blocken van een aanvaller? Ik heb begrepen dat je als aanvaller niet in een block mag spelen, maar lees daarover niets in de zaalhockey spelregels?”

Antwoord: “Dit staat wel beschreven in de zaalhockey regels. Het ‘spelen in een block’ valt onder regel 9.8 van de zaalhockeyspelregels: “spelers mogen de bal niet spelen op een wijze die gevaarlijk, dreigend of intimiderend is of tot gevaarlijk spel kan leiden”. Daaronder staat een toelichting waarbij ook het spelen in het block (opzettelijk én hard spelen van de bal richting de stick, voeten of handen van een tegenstander die klaar staat om de bal te stoppen) wordt behandeld. Je vindt de Spelregels Zaalhockey hier.”

Nóg meer handige informatie

Op deze pagina vind je veel informatie over zaalhockey, zoals informatie over de competitie, de spelregels, de verenigingen waar zaalhockey wordt aangeboden en diverse Hockeyvisie-artikelen.

Video ‘Spelgericht trainen in de zaal’

Tijdens het webinar werd ook gesproken over de video ‘Spelgericht trainen in de zaal’, waarin Marieke een aantal uitdagende, intensieve en leuke oefeningen laat zien. Hierbij het filmpje:

Video’s uit het webinar

Onderstaande video’s kwamen aan bod tijdens het webinar:

Dobbelsteen:   

Hoek in hoek uit

Huis 

Opbouw ligbed

Opbouw variatie

Deel deze pagina