MHC de Dommel al dertig jaar het decor voor ‘gezellig’ bedrijfshockey

Niels Wintraaken, aanvoerder van team Canon (Den Bosch): “Met bedrijfshockey leer je je collega’s beter kennen op een sportieve manier”

Inleiding

Met je bedrijf hockeyen tegen andere bedrijven en daardoor je collega’s beter leren kennen: voor Canon is het inmiddels vaste koek. Al twintig jaar neemt het bedrijfsteam van Canon het op tegen andere bedrijven uit de regio Den Bosch. Zij danken hiervoor ook MHC de Dommel, dat haar hockeycomplex in Sint-Michielsgestel al dertig jaar lang beschikbaar stelt voor de bedrijfscompetitie. Iedere maandagavond wordt hier een gezonde avond hockeyen tussen bedrijven afgesloten met een gezellige derde helft in het clubhuis.

Resultaten

  • Je collega’s en andere bedrijven beter leren kennen op een sportieve manier
  • Een gezonde avond sporten gevolgd door een gezellige derde helft
  • De mogelijkheid om ook hockeywedstrijden te spelen buiten het weekend
  • De mogelijkheid om hockeywedstrijden te spelen in en tegen gemixte (m/v) teams
  • Op een sportieve en sociale manier de naam van je bedrijf uitdragen

Aanpak

Verzamel een team en geef je op
Werk je bij een bedrijf en lijkt het je leuk om net als Canon samen met collega’s te hockeyen tegen andere bedrijven in de regio? Ga dan binnen je bedrijf op zoek naar mensen die affiniteit hebben met hockey en zich willen aansluiten bij een bedrijfsteam. Probeer zoveel mogelijk mensen te verzamelen, zodat je ook bij afmeldingen altijd genoeg hockey(st)ers hebt om te spelen. Geef je team vervolgens op bij de regiocoördinator van de regio waarin je wilt spelen.

Is er nog geen bedrijfshockeycompetitie in jouw regio? Overleg dan met de KNHB wat er mogelijk is of benader – net zoals regiocoördinator Odette van Waes dertig jaar geleden deed – zelf andere bedrijven in jouw regio en start met hen een competitie. “Toen ik verhuisde naar de regio Den Bosch viel het me op dat er hier nog geen bedrijfshockey was. Ik heb toen gewoon zelf bedrijven – en MHC de Dommel als locatie – benaderd. Daaruit is de leuke competitie die we nu hebben ontstaan.”

Benoem een aanvoerder die ‘de kar trekt’
De aanvoerder is een zeer belangrijke schakel binnen het bedrijfshockey. Hij of zij is degene die ‘de kar trekt’ binnen het team en het vertrekpunt vormt voor een succesvolle bedrijfshockeycompetitie.

“Zonder aanvoerder geen bedrijfshockey, zeg ik altijd”, stelt Van Waes. “Er moet een initiatiefnemer en aanjager zijn binnen het bedrijf; iemand die elke week checkt of er voldoende mensen zijn en dat communiceert naar de regiocoördinator en de tegenstander.”

Tijd om te hockeyen!
Je team is geformeerd, de aanvoerder is gekozen: tijd om lekker met je collega’s te gaan hockeyen tegen andere bedrijven in de regio! “Dat is het mooie aan bedrijfshockey: voor je het weet sta je op het veld”, vindt Niels Wintraaken, aanvoerder van team Canon en bijna bezig aan zijn twintigste seizoen. “En het is ook nog eens hartstikke leuk. Je leert je collega’s beter kennen en bent samen sportief bezig. Daarnaast heb je bij bedrijfshockey de kans om te spelen in en tegen gemixte (m/v) teams met spelers van verschillende niveaus.”

Geniet van een gezellige derde helft
Na afloop van de wedstrijd, is er ruimte voor een gezamenlijke afsluiting in het clubhuis. Voor team Canon vormt dit iedere week de gezellige ‘derde helft’ van een sportief avondje sporten. Wintraaken: “Er spelen meerdere bedrijfsteams op één avond, dus het is altijd lekker druk in het clubhuis. We praten over de wedstrijd of over werk, maar ook over andere luchtige zaken. Gewoon een gezellige afsluiting van een sportieve avond.”

Bekijk alle best practices


Deel deze pagina