Hockeyvisie: De (on)mogelijkheden van beoordelen en selecteren in de hockeysport

Hockeyvisie: De (on)mogelijkheden van beoordelen en selecteren in de hockeysport

Niels Papen, momenteel werkzaam bij HockeyPraktijk, vertelt in een nieuwe hockeyvisie over hoe je kunt beoordelen en selecteren in de hockeysport. Beoordelen heeft als doel om de persoon die wordt beoordeeld verder te helpen in zijn of haar ontwikkeling, maar wanneer is er sprake van een betrouwbare beoordeling en wat zijn de voorwaarden? Niels legt uit waarnaar je moet kijken bij een speler en op welke manieren je kunt selecteren. Je leest de nieuwe hockeyvisie hier.

Visie op de ontwikkeling van hockeyers

De KNHB heeft onlangs haar visie op de ontwikkeling van hockeyers geformuleerd, bestaande uit zes uitgangspunten. Een van de eerste uitwerkingen van deze visie is Beoordelen en selecteren. Hierin heeft de KNHB enkele aandachtspunten geformuleerd, waar verenigingen in seizoen 2018/2019 opvolging aan kunnen geven. De nieuwe hockeyvisie van Niels Papen sluit naadloos aan op dit onderwerp.

Hockeyvisie is bedoeld voor iedereen die als opleider, trainer en/of coach actief is in de hockeysport binnen tophockey, breedtehockey, Jongste Jeugd en/of technisch management. In ieder artikel worden visies gedeeld, kanttekeningen geplaatst, nieuwe ontwikkelingen gemeld en wetenschappelijke onderbouwing aangeboden. Hockeyvisie is een uitgave van de KNHB, is onafhankelijk en wil alle kennis die beschikbaar is op het gebied van opleiden en coachen met liefhebbers delen.

Deel deze pagina