Nationaal Hockeycongres sessies nu terug te kijken 

Nationaal Hockeycongres sessies nu terug te kijken 

We wilden dat het Nationaal Hockeycongres 2021 je het gemak van online zou geven en het gevoel van offline. Nou, dat is gelukt! Vol trots kijken we terug op een succesvolle livestream editie. Een week lang werden visies en ervaringen gedeeld waarbij ook aanknopingspunten werden geboden om verenigingen verduurzaamd en fysiek én financieel gezond het nieuwe seizoen in te laten gaan. Met inspirerende sprekers, ervaren gespreksleiders, betrokken partners en nieuwsgierige deelnemers was het meer dan geslaagd!

Een kleine greep uit het aanbod 
De programmering was dit jaar ook afgestemd op scheidsrechters. Zij logden in alle vroegte in om vragen te stellen aan een viertal topscheidsrechters, die gedurende de EK de belangrijke taak hadden om meerdere wedstrijden te fluiten. De sessies met Ben Göntgen, Alison Keogh, Sarah Wilson en Paco Vazquez bleken grote uitblinkers, en zijn terug te kijken voor wie er zijn voordeel mee wil doen.

In een speciale sessie over werving en het behoud van de jeugd deze hockeyzomer, werd het gunstige effect benadrukt dat zowel de EK als de Olympische Spelen hebben op de aanwas van nieuwe leden. Met zoveel zichtbaarheid komt hockey top of mind, maar is het nog wel aan verenigingen om dat lokaal te bewijzen. Zoals je van ons gewend bent, hebben we erover nagedacht hoe we jullie daar het beste bij kunnen ondersteunen. Je daarvoor aanmelden, kan inmiddels ook, en wel hier.

Behalve om de clubs draait het uiteindelijk ook nog om die ene leuke, betrokken trainer. Dit onderwerp leverde een bewogen sessie op waar de passie vanaf spat. Een uur lang liet gymleraar, schrijver en cabaretier Peter Heerschop de kijkers er samen met het team van de Hockey Foundation over nadenken wat hun verantwoordelijkheid als lesgever nu eigenlijk inhoudt. Een echte aanrader om voor deze talkshow ook nog even tijd vrij te maken.

Op deze site scroll je door het complete congresaanbod van wel meer dan 25 sessies. We wensen er je veel kijkplezier mee!

Deel deze pagina