Koningsspelen

Elk jaar worden de Koningsspelen gehouden. Basisscholen in Nederland en het Caribische deel van het koninkrijk kunnen hun leerlingen weer een sportdag en ontbijt aanbieden. De Koningsspelen zijn bedoeld als een sportieve en gezellige dag voor alle kinderen in het basisonderwijs. Zie de website van de Koningsspelen voor meer informatie.

Wij hebben voor verenigingen en basisscholen in Nederland programma’s ontwikkeld ter invulling van de Koningsspelen. Het gaat om een Urban Hockey-aanbod, Funkey-aanbod en het Reis om de Wereld landenspel. Wil je meer weten over het aanbod en gebruik maken van de kant-en-klare programma’s? Je vindt hieronder meer informatie en in de downloads onderaan dit artikel vind je de nodige materialen.

Urban Hockey Koningsspelen 

Urban Hockey is een uitdagende, ‘coole’ vorm van hockey, waarbij met name skills & tricks, challenges, battles en parcours aan bod komen.
De Urban Hockey Koningsspelen zijn geschikt voor groep 6 tot en met 8. Het programma bestaat uit zes Urban Hockey Spelen, die in circuitvorm worden afgewerkt.

Kans voor verenigingen
De Koningsspelen zijn een mooie kans voor hockeyverenigingen om samen met basisscholen in de buurt invulling te geven aan een sportieve en feestelijke dag. Wellicht heb je enthousiaste trainers of leerkrachten in jouw bestand die het leuk vinden om groepsleerkrachten van basisscholen te helpen bij de uitvoer van het Koningsspelenprogramma of je biedt jouw accommodatie aan. Als school kun je natuurlijk ook zelf contact zoeken met een hockeyvereniging in jouw omgeving.

Impressie
Er zijn geen kosten verbonden aan de programma’s maar het zou leuk zijn als je ons na afloop een foto, filmpje en/of een kort verslag stuurt van jouw activiteiten op Koningsdag.

Downloads

Deel deze pagina