Koningsspelen

Elk jaar worden de Koningsspelen gehouden. De Koningsspelen zijn bedoeld als een sportieve en gezellige dag voor alle kinderen in het basisonderwijs. Ieder jaar doen meer dan een miljoen kinderen mee aan de Koningsspelen. Voor verenigingen zijn de Koningsspelen dé kans om deze kinderen op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met hockeysport.

Koningsmatch

Het organiseren van de Koningsspelen is voor veel basisscholen een hele klus. Daarbij kunnen ze de hulp van lokale sportverenigingen goed gebruiken. Om scholen en verenigingen in de buurt eenvoudig aan elkaar te koppelen, is er de Koningsmatch.

Via een online platform kunnen sportaanbieders eenvoudig aan basisscholen in de buurt laten weten dat ze mee willen helpen. Zo help je niet alleen de school, maar laat je op een eenvoudige manier een grote groep kinderen kennismaken met de hockeysport en werf je misschien zelfs nieuwe leden! En wellicht ontstaat er een structurele samenwerking tussen basisscholen en jouw vereniging.

Lesprogramma’s Koningsspelen

De KNHB heeft voor verenigingen en basisscholen in Nederland programma’s ontwikkeld ter invulling van de Koningsspelen. Het gaat om een Funkey-aanbod en Urban Hockey-aanbod. Onderaan dit artikel kun je de programma’s gratis downloaden.

Funkey Koningsspelen
Om 4- en 5-jarigen op een leuke en natuurlijke manier kennis te laten maken met sportief bewegen is er Funkey. Bij Funkey gaat het om spelenderwijs goed leren bewegen: FUN in goed leren bewegen in KEY!

Urban Hockey Koningsspelen
Urban Hockey is een uitdagende, ‘coole’ vorm van hockey, waarbij met name skills & tricks, challenges, battles en parcours aan bod komen. Het Urban Hockey Koningsspelen programma is geschikt voor de groepen 6 tot en met 8 en bestaat uit zes Urban Hockey Spelen die in circuitvorm worden afgewerkt.

Downloads

Deel deze pagina