Webinar ‘Sponsoring & Alternatieve geldstromen’

Om verenigingen te ondersteunen bij hun sponsoractiviteiten, organiseerden we op 20 maart 2019 het webinar ‘Sponsoring & Alternatieve geldstromen’, samen met DMHC de Graspiepers en VMHC Cartouche. De twee verenigingen schoven bij ons aan om hun best practices met de kijkers te delen.

Adri Uildriks van DMHC de Graspiepers deelde zijn ervaringen uit de succesvolle ‘Vrienden van de Graspiepers’ actie en vanuit VMHC Cartouche vertelde Martijn Vermeeren hoe zijn vereniging de financiering van een blaashal rondkreeg door middel van crowdfunding. Deelnemers konden tijdens het webinar via de chat live hun vragen stellen aan deze twee verenigingen.

Naast de twee best practices van bespraken we ook de mogelijkheden die partners van de KNHB op verenigingsniveau bieden. Dit webinar geeft je dus diverse concrete handvatten waarmee je voor jouw vereniging aan de slag kunt gaan met sponsoring.

Webinar terugkijken

Heb je het webinar gemist of wil je het nog eens terugzien? Hieronder kun je het webinar terugkijken:

Best practice van DMHC de Graspiepers

Adri Uildriks, voorzitter van de ‘Vrienden van de Graspiepers’ actie, deelde zijn ervaringen uit deze succesvolle sponsoractiviteit. Een korte presentatie vind je in onderstaande download.

Meer weten over de best practice van deze vereniging? Het complete verhaal vind je hier.

Best practice van VMHC Cartouche

Vanuit VMHC Cartouche vertelde Martijn Vermeeren (vice-voorzitter en penningmeester van Stichting Businessclub Cartouche) hoe zijn vereniging de financiering van een blaashal rondkreeg door middel van crowdfunding. De presentatie over deze crowdfuncing-actie vind je hieronder:

Ook over deze best practice is meer informatie te vinden.

Documentatie sponsormogelijkheden partners KNHB

Tijdens het webinar gaf Sophie Benus, Senior medewerker Verenigingsdienstverlening, een korte toelichting op de sponsormogelijkheden die de partners van de KNHB aan verenigingen te bieden hebben. Deze toelichting vind je in de presentatie hieronder:

Tips & trics voor sponsoring

Nog wat meer tips en trics nodig? In onderstaande downloads vind je een aantal documenten dat je kunt gebruiken bij het opstellen en uitvoeren van jouw sponsorbeleid.

Deel deze pagina