De loopbaan van een scheidsrechter
Vind jij fluiten leuk en wil je jezelf ontwikkelen als scheidsrechter? Bekijk hieronder hoe je de top kunt bereiken!
#Teamfluit
Teamfluit is er voor iedereen die fluiten leuk vindt en zichzelf wil ontwikkelen.
Daarvoor zijn er verschillende niveaus om te fluiten. Door het fluiten bereikbaar te maken en alle drempels weg te halen kan iedereen op zijn eigen niveau een wedstrijd fluiten.
Ben je een clubscheidsrechter die voor het eerst gaat fluiten of ben je een bondsscheidsrechter? Het maakt niet uit, je maakt deel uit van Teamfluit!
Teamfluit staat voor:
- Plezier
- Innovatie
- Creativiteit
- Persoonlijke ontwikkeling
- Uitdaging
- Netwerken
Zo organiseren wij door het seizoen diverse evenementen. Denk hierbij aan Masterclasses, webinars, toetsen, netwerkbijeenkomsten, wedstrijdanalyses en tot slot natuurlijk de Young Umpire Challenge.
Word scheidsrechter. Kom bij #Teamfluit!
Jongste hockeyers goed begeleiden
De meeste hockeyers maken voor het eerst kennis met de spelregels in de Jongste Jeugd. Wedstrijden van drie-, zes- en achttallen zijn er nog vooral op gericht om de spelertjes op een speelse, positieve manier iets te leren. Het gaat niet alleen om de spelregels, maar ook om plezier in het veld en opvoedkundige aspecten, op een ongedwongen manier. Wil je meer weten over de spelbegeleiding van de Jongste Jeugd? Klik hier: https://www.knhb.nl/kenniscentrum/competities/competitie-aanbod-veldhockey-jongste-jeugd
Clubscheidsrechter
Vanaf 15 jaar haalt iedereen zijn scheidsrechterskaart. Dit middels de e-learning in het KNHB College en een digitaal examen. De vereniging meldt je aan voor deze opleiding. Heb je vragen? Stel deze bij je arbitrage coördinator. De kosten bedragen €7,50 per persoon inclusief certificaat.
CS+ scheidsrechter
Ben jij clubscheids en vind je fluiten leuk? Dan kun je je verder ontwikkelen! Meld je aan bij de arbitrage coördinator van de vereniging voor de CS+ opleiding. Deze opleiding is vernieuwd en kun je volgen via de e-learning in het KNHB College. Na de online opleiding kun je fluiten als CS+ scheids in je mooie CS+ shirt en volgt de praktijkbegeleiding op de vereniging. Wil je meer informatie? Klik hier.
Tip! De CS+ opleiding tot het einde van seizoen 2022-2023 gratis.
Bondsscheidsrechter worden: goed voor je persoonlijke ontwikkeling
Er zijn altijd geboren scheidsrechters die op hun negende al weten dat ze naar de Olympische Spelen willen. Zij volgen natuurlijk de opleiding voor bondsscheidsrechter. Maar ook voor andere hockeyers die van fluiten houden, is het een mooie uitdaging. In een half jaar tot een jaar tijd krijg je interessante workshops, begeleiding van je eigen coach, en bespreek je bijzondere cases. Je bepaalt zelf wat je na je opleiding doet. Ga je voor het allerhoogste en wil je doorgroeien? Of vind je het heerlijk om in je eigen district te fluiten, zodat het goed inpasbaar is in het verenigingsleven en je privéomstandigheden? Alles is mogelijk!
Naar het hoogste niveau?
Om er zeker van te zijn dat alle wedstrijden in de districten worden geleid door gekwalificeerde mensen met plezier in hun vak, is het belangrijk dat er een grote groep bondsscheidsrechters is.
Goed om te weten; bondsscheidsrechters krijgen ieder seizoen aantal leuke workshops en inspiratiesessies. Ben je ambitieus, dan kun je binnen de groep bondsscheidsrechters doorgroeien naar de Landelijke groep die de Hoofdklasse fluiten.
Workshops en masterclasses
Wil jij jouw clubscheidsrechters en CS+ verder enthousiasmeren of ontwikkelen? Reserveer dan een workshop of masterclass van een van onze Arbitrage Leercoaches. In gesprek met jou bepalen we het onderwerp dat het best past. Zo kun je een keuze maken uit verschillende onderwerpen; Weerbaarheid; Positionering; Gebruik van kaarten; Spelsituaties of Management. Heb je liever een praktijkworkshop? Geen probleem!
De workshops zijn voor Spelbegeleiders Jongste Jeugd; Beginnende Clubscheidsrechters; Ervaren Clubscheidsrechters of CS+ scheidsrechters.
Wil je meer informatie? Stuur een mail naar arbitrage@knhb.nl
Ben jij arbitrage coördinator en heb jij een vraag? Check onze FAQ.