Clubscheidsrechter-plus (CS+)

APELDOORN – CS+ (clubscheidsrechter +) scheidsrechters Arjen, Maarten, Lieke en Fleur fluiten bij AMHC 2 jeugdwedstrijden onder leiding van Tanja Heerengrave (KNHB) . COPYRIGHT KOEN SUYK

Als CS+ scheidsrechter kun je alle wedstrijden op de club fluiten die niet door Bondsscheidsrechters worden gefloten. Natuurlijk moet je eerst fluitervaring op doen om in aanmerking te komen voor de moeilijkste wedstrijden.

Welke vaardigheden leer je?

Met de CS+ opleiding word je een nog betere scheidsrechter. Deze vaardigheden leer je tijdens de opleiding:

  1. Voorbereiden op de wedstrijd
  2. Toepassen van de spelregels
  3. Begeleiden van de wedstrijd
  4. Samenwerking met collega-scheidsrechter
  5. Omgaan met spelers, coaches en publiek
  6. Jezelf verder ontwikkelen

De theorie van de CS+ opleiding staat in het KNHB College. Je kiest zelf wanneer je ermee aan de slag gaat. Tijdens het doorlopen van de theorie leer je meer over de rol van jou als CS+ scheidsrechter en hoe je jezelf verder kunt ontwikkelen. Dit duurt ongeveer 4 uur. Vervolgens kun je je digitale examen starten.

Aanmelden voor de opleiding

Wil je ook CS+ scheidsrechter worden? Meld je dan bij de arbitragecoördinator op jouw vereniging. Ben jij arbitragecoördinator en wil je de CS+ cursist aanmelden klik dan hier!

Als de coördinator jouw inschrijving heeft gedaan, dan krijg je toegang tot de theorie in het KNHB College. Ook geeft de coördinator de data van de workshop aan je door.

Voorwaarden voor aanmelding zijn:

  • Je bent in het bezit van je CS-certificaat;
  • Je fluit regelmatig en je vindt het leuk om te fluiten;
  • Je wilt graag meer leren en investeren in de CS+ opleiding;
  • Je wilt jezelf verder ontwikkelen als scheidsrechter.

Visie op de ontwikkeling van hockeyers

De CS+ opleiding volgt vanuit onze visie op de ontwikkeling van hockeyers. Dit betekent meer praktijk, meer gericht op de ontwikkeling van de scheidsrechter zelf en een betere belasting en belastbaarheid.

Deel deze pagina