Clubscheidsrechter

Wil je graag meer weten over de opleiding clubscheidsrechter en welke teams je dan gaat fluiten? Dan ben je hier op de juiste plek!

Wat fluit je als clubscheidsrechter?

Als clubscheidsrechter fluit je wedstrijden op je eigen vereniging. Je fluit altijd een wedstrijd die bij je past, dat bepaalt de scheidsrechterscommissie van jouw vereniging. Die kijkt daarbij naar je leeftijd en ervaring. Het kan dan best voorkomen dat je een wedstrijd fluit bij hockeyers van een hoger niveau dan je zelf speelt, als de scheidsrechterscommissie denkt dat je dat aankunt. Maar je kunt natuurlijk ook je voorkeuren aangeven, als je het bijvoorbeeld leuk vindt om vooral jeugdteams te fluiten.

Hoe word je clubscheidsrechter?

Ieder spelend lid van een vereniging moet vanaf 15 jaar zijn/haar scheidsrechterskaart halen. Je vereniging nodigt je uit om de opleiding clubscheidsrechter te doorlopen en het examen te doen. Meer informatie over de opleiding clubscheidsrechter.

Wil je verder met fluiten?

Vind je fluiten leuk en wil je graag beter worden? Klik dan hier voor meer informatie. Heb je al veel fluitervaring en weet je zeker dat je op districtsniveau of hoger wilt gaan fluiten, dan kun je ook rechtstreeks instromen in de opleiding tot bondsscheidsrechter.

Young Umpire Challenge

Voor enthousiaste jonge clubscheidsrechters organiseren we ieder jaar de Young Umpire Challenge (YUC). De YUC bestaat uit verschillende uitdagende activiteiten die erop gericht zijn om jou nog meer te leren. Jonge bondsscheidsrechters begeleiden je, geven je tips en vinden het leuk hun ervaringen met je te delen! Bekijk het filmpje over de YUC. Meer informatie vind je op deze pagina.

Downloads

Opleiding tot clubscheidsrechter

Meer informatie over de opleiding vind je op deze pagina.

Artikelen

Voorbereiden scheidsrechtersexamen

Vanaf het nieuwe seizoen kun je je door middel van de vernieuwde e-learning voorbereiden op het examen clubscheidsrechter. Je vereniging kan je toegang geven tot de e-learning. Met de filmpjes in onze playlist op YouTube kun je je altijd voorbereiden op je eerstvolgende wedstrijd.

Veelgestelde vragen

Ik wil inloggen in KNHB College maar het lukt niet, wat moet ik doen?

In de instructiemail staat precies omschreven wat je moet doen om in te loggen. Ga na of je het juiste bondsnummer gebruikt om in te loggen, deze vind je in de email die je hebt ontvangen.

Mocht het nog steeds niet lukken, stuur dan een email naar opleidingen@knhb.nl. Vermeld hier duidelijk je naam, bondsnummer en geboortedatum in.

Ik wil me voorbereiden op de CS-toets maar ik kan niet inloggen in mijn KNHB-account. Wat moet ik doen?

Als het niet lukt om in te loggen op de KNHB website in je KNHB account stuur dan een email naar opleidingen@knhb.nl met je vraag. Vermeld hier je naam, bondsnummer en geboortedatum in.

Ik ben geslaagd voor mijn CS-toets. Wanneer ontvang ik mijn kaart?

Wanneer je geslaagd bent voor je CS toets, kun je jouw CS-certificaat downloaden in je KNHB account. Let op; deze is pas zichtbaar zodra wij de resultaten hebben verwerkt. Je ontvangt dus geen fysieke scheidsrechterskaart.

Mocht je digitale CS-certificaat niet zichtbaar zijn, stuur dan een email naar opleidingen@knhb.nl.

Ik ben mijn kaartnummer kwijt of ben mijn CS-kaart verloren, wat nu?

Geen nood! Je KNHB bondsnummer is je kaartnummer, mocht je deze niet weten, dan kun je terecht bij je vereniging. Als je CS-kaart bent verloren dan kun je via je KNHB account je clubscheidsrechter certificaat downloaden. Wij geven geen nieuwe kaarten meer uit.

Ik ben lid geworden van een andere vereniging en ik wil daar fluiten. Wat nu?

Op basis van je bondsnummer dat je doorgeeft bij je aanmelding, zal de nieuwe vereniging je registreren als clubscheidsrechter. Je bondsnummer is dan ook je kaartnummer. Zodra je geregistreerd bent, kun je met dit nummer inloggen op een digitaal wedstrijdformulier. Lukt dit niet? Neem dan contact op met je vereniging.

Ik ben geen lid maar wil toch fluiten bij een vereniging, hoe regel ik dat?

De vereniging waar je wilt gaan fluiten, moet je als vrijwillige clubscheidsrechter registreren. Je bondsnummer is dan ook je kaartnummer. Zodra je geregistreerd bent, kun je met dit nummer inloggen op een digitaal wedstrijdformulier. Lukt dit niet? Neem dan contact op met de desbetreffende vereniging.

Ik wil CS+ scheidsrechter worden, wat moet ik doen?

Je kunt als clubscheidsrechter doorstromen naar de CS+ opleiding. Neem hiervoor contact op met de arbitrage coördinator op je vereniging.

Ik wil heel graag bondsscheidsrechter worden, hoe doe ik dat?

Je kunt als clubscheidsrechter of als CS+ bondsscheidsrechter worden. Download daarvoor het aanmeldformulier en stuur deze naar arbitrage@knhb.nl.

Deel deze pagina