Clubscheidsrechters

Wil je graag meer weten over de opleiding clubscheidsrechter en welke teams je dan gaat fluiten? Dan ben je hier op de juiste plek!

Wat fluit je als clubscheidsrechter?

Als clubscheidsrechter fluit je wedstrijden op je eigen vereniging. Je fluit altijd een wedstrijd die bij je past, dat bepaalt de scheidsrechterscommissie van jouw vereniging. Die kijkt daarbij naar je leeftijd en ervaring. Het kan dan best voorkomen dat je een wedstrijd fluit bij hockeyers van een hoger niveau dan je zelf speelt, als de scheidsrechterscommissie denkt dat je dat aankunt. Maar je kunt natuurlijk ook je voorkeuren aangeven, als je het bijvoorbeeld leuk vindt om vooral jeugdteams te fluiten.

Hoe word je clubscheidsrechter?

Ieder spelend lid van een vereniging moet vanaf 16 jaar zijn/haar scheidsrechterskaart hebben gehaald. Je vereniging nodigt je uit om de opleiding te doorlopen en het examen te doen. Meer informatie over de opleiding clubscheidsrechter.

Wil je verder met fluiten?

Vind je fluiten leuk en wil je graag beter worden? Dan kun je clubscheidsrechter-plus (CS+) worden. Heb je al veel fluitervaring en weet je zeker dat je op districtsniveau of hoger wilt gaan fluiten, dan kun je ook rechtstreeks instromen in de opleiding tot bondsscheidsrechter.

Young Umpire Challenge

Voor enthousiaste jonge clubscheidsrechters organiseren we ieder jaar de Young Umpire Challenge (YUC). De YUC bestaat uit verschillende uitdagende activiteiten die erop gericht zijn om jou nog meer te leren. Jonge bondsscheidsrechters begeleiden je, geven je tips en vinden het leuk hun ervaringen met je te delen! Bekijk het filmpje over de YUC. Meer informatie vind je op deze pagina.

 

Downloads

Opleiding tot clubscheidsrechter

Meer informatie over de opleiding vind je op deze pagina.

Artikelen

Voorbereiden scheidsrechtersexamen

Vanaf het nieuwe seizoen kun je je door middel van de vernieuwde e-learning voorbereiden op het examen clubscheidsrechter. Je vereniging kan je toegang geven tot de e-learning. Met de filmpjes in onze playlist op YouTube kun je je altijd voorbereiden op je eerstvolgende wedstrijd.

Veelgestelde vragen

Ik weet mijn scheidsrechterskaartnummer niet, wat moet ik doen?

Voor het opvragen van je scheidsrechterskaartnummer kun je terecht bij de scheidsrechterscommissaris van je vereniging.

Tegenwoordig is je bondsnummer ook je kaartnummer. Als je door de vereniging geregistreerd bent als clubscheidsrechter, kun je met dit nummer inloggen op een digitaal wedstrijdformulier. Lukt dit niet? Neem dan contact op met je vereniging.

 

Ik ben mijn scheidsrechterskaart kwijt, wat moet ik doen?

Wanneer je je scheidsrechterskaart kwijt bent raden wij je aan contact op te nemen met de scheidsrechterscommissaris van jouw vereniging. Hij/zij kan je verder helpen.

Ik ben lid geworden van een andere club en wil daar fluiten, wat moet ik doen?

Op basis van de kaartgegevens die je doorgeeft bij je aanmelding, zal de nieuwe vereniging je registreren als clubscheidsrechter. Je bondsnummer is dan ook je kaartnummer. Zodra je geregistreerd bent, kun je met dit nummer inloggen op een digitaal wedstrijdformulier. Lukt dit niet? Neem dan contact op met je vereniging.

Ik ben niet lid, maar wil wel graag fluiten. Hoe werkt dat?

De vereniging waar je wilt gaan fluiten, zal je als vrijwillige clubscheidsrechter moeten registreren. Je bondsnummer is dan ook je kaartnummer. Zodra je geregistreerd bent, kun je met dit nummer inloggen op een digitaal wedstrijdformulier. Lukt dit niet? Neem dan contact op met de desbetreffende vereniging.

Ik heb problemen met de e-learningmodule voor clubscheidsrechters, wat moet ik doen?

Lukt het je niet om in te loggen of heb je problemen met het doorlopen van de e-learningmodule? Neem dan contact op met de scheidsrechterscommissaris van je vereniging.

Ik wil me aanmelden voor een opleiding tot bondsscheidsrechters. Hoe werkt dat?

De collega's van arbitrage helpen je graag verder. Stuur een e-mail naar arbitrage@knhb.nl

Ik heb een vraag over mijn bondsscheidsrechterkleding of communicatieset, wat moet ik doen?

Vragen rondom kleding en/of communicatiesets voor de bondsscheidsrechters kun je sturen naar arbitrage@knhb.nl.

Deel deze pagina