Bondsscheidsrechters

Als bondsscheidsrechter fluit je de mooiste wedstrijden op hoog niveau! Ben je een clubscheidsrechter (of CS+) en wil je in je district wedstrijden op hoog niveau leren begeleiden? Dan nodigen we je uit voor de opleiding tot bondsscheidsrechter (BIO) waarbij je met begeleiding van een eigen leercoach en met workshops nog beter kunt worden. Als je de opleiding hebt afgerond, ben je bondsscheidsrechter en ga je wedstrijden op een steeds hoger niveau fluiten en kun je doorgroeien tot zelfs de Hoofdklasse!

Opleiding tot bondsscheidsrechter

Heb jij die ambitie om nog beter worden en op hoog niveau wedstrijden te fluiten? Meld je dan nu aan voor de opleiding tot bondsscheidsrechter (BIO). In deze opleiding staat de praktijk centraal. Je komt zelf veel in actie door het fluiten van bondswedstrijden in je eigen district, al tijdens de opleiding.

Ook na de opleiding blijf je je ontwikkelen als scheidsrechter met workshops, briefings en inspiratiesessies. Dit zorgt ervoor dat je een nog betere scheidsrechter wordt. Je begint je in het district met wedstrijden bij de jeugd of senioren en door ervaring op te doen kun je doorgroeien naar de Promotieklasse dames en Overgangsklasse heren. Gaat dat goed, dan kun je in aanmerking komen voor het fluiten van landelijke wedstrijden in de Hoofdklasse.

Aanwijzingen bondsscheidsrechters

In ieder district wordt de bondsarbitrage georganiseerd en gecoördineerd door een Districtscommissie Bondsarbitrage (DBa). De samenstelling van deze commissies vind je onder ‘Over de KNHB’.

De aanwijzingen van bondsscheidsrechters, scheidsrechterscoaches en andere officials in de verschillende landelijke- en districtsaangewezen klassen kunnen door iedereen met die functie worden bekeken in HockeyWeerelt met de login die bij hen bekend is.

Vanuit de verenigingen kunnen alleen personen met de functie van wedstrijdsecretaris en/of scheidsrechtercommissaris in het ledenpakket de aanwijzingen bekijken op https://club.hockeyweerelt.nl. Er moet ingelogd worden met de gegevens die bij deze persoon bekend zijn. Vervolgens kies je aan de rechterkant boven in het menu voor ‘Mijn functies’ en dan voor de functie van wedstrijdsecretaris of scheidsrechtercommissaris. Daarna klik je op ‘Arbitrage’ wat zichtbaar is geworden in het midden van het scherm. Vervolgens komt het scherm met aanwijzingen bondsarbitrage. De wedstrijden worden alleen zichtbaar als rechtsboven bij District en daarna dan bij Competitiedatum iets wordt ingevuld.

Helaas is het voor de clubfuncties nog niet mogelijk om de afzegadressen voor bondsarbitrage in het overzicht te tonen. Tot nader order kan er als afzegadres contact opgenomen worden met de bond (uitgezonderd Hoofdklasse wedstrijden) via de medewerker Bondsarbitrage, Maaike Smit. Zij is bereikbaar op telefoonnummer +31 (0)30 3077 685.

Rapportages: wangedrag en definitieve verwijdering (rode kaart)

Alles wat je moet weten over het melden van wangedrag en directe definitieve verwijderingen lees je onder Competitie > Procedure gele en rode kaarten.
Je vindt daar:

  • Formulieren voor scheidsrechters, bij het geven van een rode kaart of voor het melden van wangedrag voor, tijdens of na de wedstrijd.
  • Informatie rode kaarten; welke termijnen gelden en hoe schorsingen uitgezeten moeten worden, zowel voor de veld- als zaalcompetitie.
  • Het tuchtreglement van de KNHB.

Deel deze pagina