Bondsscheidsrechters

Als bondsscheidsrechter fluit je de mooiste wedstrijden op hoog niveau! Ben je een clubscheidsrechter (of CS+) en wil je in je district wedstrijden op hoog niveau leren begeleiden? Dan nodigen we je uit voor de opleiding tot bondsscheidsrechter (BIO) waarbij je met begeleiding van een eigen leercoach en met workshops nog beter kunt worden. Als je de opleiding hebt afgerond, ben je bondsscheidsrechter en ga je wedstrijden op een steeds hoger niveau fluiten en kun je doorgroeien tot zelfs de Hoofdklasse!

Opleiding tot bondsscheidsrechter

Heb jij die ambitie om nog beter worden en op hoog niveau wedstrijden te fluiten? Meld je dan nu aan voor de opleiding tot bondsscheidsrechter (BIO). In deze opleiding staat de praktijk centraal. Je komt zelf veel in actie door het fluiten van bondswedstrijden in je eigen district, al tijdens de opleiding.

Ook na de opleiding blijf je je ontwikkelen als scheidsrechter met workshops, briefings en inspiratiesessies. Dit zorgt ervoor dat je een nog betere scheidsrechter wordt. Je begint je in het district met wedstrijden bij de jeugd of senioren en door ervaring op te doen kun je doorgroeien naar de Overgangsklasse dames en 1e klasse heren. Gaat dat goed, dan kun je in aanmerking komen voor het fluiten van landelijke wedstrijden, beginnend bij de Overgangsklasse heren en Hoofdklasse dames en uiteindelijk zelfs de Hoofdklasse heren.

Aanwijzingen bondsscheidsrechters

In ieder district wordt de bondsarbitrage georganiseerd en gecoördineerd door een Districtscommissie Bondsarbitrage (DBa). De samenstelling van deze commissies vind je onder ‘Over KNHB’.

De aanwijzingen van bondsscheidsrechters in de verschillende landelijke- en district-aangewezen klassen kun je downloaden. Let op: i.v.m. de overgang van LISABond naar HockeyWeerelt is het aanwijssysteem tijdelijk niet gekoppeld aan de weergave van de aanwijzingen. Het kan dus zijn dat bijgaand bestand niet helemaal up to date is naar aanleiding van last minute wijzigingen die je van je commissie hebt ontvangen! Raadpleeg bij twijfel dus je DBa of LBa.

De tijden waarop de wedstrijden worden gespeeld, vind je terug in het DWF zodra de wedstrijd gekoppeld is met de ontvangen verificatiecode.

Beoordelaars & scheidsrechterscoaches

Veel bondsscheidsrechters streven ernaar om wedstrijden te fluiten op een zo hoog mogelijk spelniveau. Degenen die dat betreft moeten flink in zichzelf investeren om beter te worden en te promoveren. De KNHB faciliteert dit proces onder andere met diverse bijscholingen en door het inzetten van beoordelaars.

Hieronder kun je de ‘Handleiding beoordelaar bondsscheidsrechters KNHB’ downloaden die gebruikt worden bij het opleiden en begeleiden van scheidsrechters.

Downloads

Rapportages: wangedrag en definitieve verwijdering (rode kaart)

Alles wat je moet weten over het melden van wangedrag en directe definitieve verwijderingen lees je onder Competitie > Procedure gele en rode kaarten.
Je vindt daar:

  • Formulieren voor scheidsrechters, bij het geven van een rode kaart of voor het melden van wangedrag voor, tijdens of na de wedstrijd.
  • Informatie rode kaarten; welke termijnen gelden en hoe schorsingen uitgezeten moeten worden, zowel voor de veld- als zaalcompetitie.
  • Het tuchtreglement van de KNHB.

Deel deze pagina