Bondsscheidsrechters

Als bondsscheidsrechter fluit je de mooiste wedstrijden op hoog niveau! Ben je een clubscheidsrechter (of CS+) en wil je in je district wedstrijden op hoog niveau leren begeleiden? Dan nodigen we je uit voor de opleiding tot bondsscheidsrechter (BIO) waarbij je met begeleiding van een eigen leercoach en met workshops nog beter kunt worden. Als je de opleiding hebt afgerond, ben je bondsscheidsrechter en ga je wedstrijden op een steeds hoger niveau fluiten en kun je doorgroeien tot zelfs de Hoofdklasse!

Opleiding tot bondsscheidsrechter

Heb jij die ambitie om nog beter worden en op hoog niveau wedstrijden te fluiten? Meld je dan nu aan voor de opleiding tot bondsscheidsrechter (BIO). In deze opleiding staat de praktijk centraal. Je komt zelf veel in actie door het fluiten van bondswedstrijden in je eigen district, al tijdens de opleiding.

Ook na de opleiding blijf je je ontwikkelen als scheidsrechter met workshops, briefings en inspiratiesessies. Dit zorgt ervoor dat je een nog betere scheidsrechter wordt. Je begint je in het district met wedstrijden bij de jeugd of senioren en door ervaring op te doen kun je doorgroeien naar de Overgangsklasse dames en 1e klasse heren. Gaat dat goed, dan kun je in aanmerking komen voor het fluiten van landelijke wedstrijden, beginnend bij de Overgangsklasse heren en Hoofdklasse dames en uiteindelijk zelfs de Hoofdklasse heren.

Aanwijzingen bondsscheidsrechters

In ieder district wordt de bondsarbitrage georganiseerd en gecoördineerd door een Districtscommissie Bondsarbitrage (DBa). De samenstelling van deze commissies vind je onder ‘Over de KNHB’.

De aanwijzingen van bondsscheidsrechters, beoordelaars en andere officials in de verschillende landelijke- en districtsaangewezen klassen kunnen door iedereen met die functie bekeken worden in HockeyWeerelt met de login die bij hen bekend is. Wedstrijdsecretarissen en scheidsrechtercommissarissen kunnen die gegevens ook op die manier bekijken. Het aanwijssysteem is gekoppeld aan de weergave van de aanwijzingen en toont hierdoor de meest recente informatie.

Helaas is het voor de clubfuncties nog niet mogelijk om de afzegadressen voor bondsarbitrage in het overzicht te tonen. Tot nader order kan er als afzegadres contact opgenomen worden met de bond (uitgezonderd Hoofdklasse wedstrijden) via de medewerker Bondsarbitrage, Cocky Stam. Zij is bereikbaar op telefoonnummer +31 (0)30 3077 627.

Rapportages: wangedrag en definitieve verwijdering (rode kaart)

Alles wat je moet weten over het melden van wangedrag en directe definitieve verwijderingen lees je onder Competitie > Procedure gele en rode kaarten.
Je vindt daar:

  • Formulieren voor scheidsrechters, bij het geven van een rode kaart of voor het melden van wangedrag voor, tijdens of na de wedstrijd.
  • Informatie rode kaarten; welke termijnen gelden en hoe schorsingen uitgezeten moeten worden, zowel voor de veld- als zaalcompetitie.
  • Het tuchtreglement van de KNHB.

Deel deze pagina