Almeerse Hockeyclub wint Bestuurderstrofee 2019

Almeerse Hockeyclub wint Bestuurderstrofee 2019

De Bestuurderstrofee 2019 is gewonnen door Almeerse Hockeyclub (Almere). Vivian Cheung, Colinda Bennes  en Wibo van der Meulen Kunee ontvingen de trofee op zaterdag 22 juni tijdens de Algemene Vergadering van de KNHB uit handen van bestuurslid Victor Brouwer. Naast een schild ontving de vereniging ook een cheque ter waarde van € 5.000,-.

Behoud van leden
Het thema van deze bestuurderstrofee was het behoud van leden. Wat volgens de jury het verenigingsbestuur van Almere zo bijzonder maakt, is dat zij continu in gesprek is met haar leden om meer initiatieven te ontplooien die het nog leuker maken om lid te zijn en om lid te blijven van de club. Door in contact te treden met de leden, leerde Almere de behoeften kennen. Almere durft te luisteren naar haar leden en durft keuzes te maken.

Almere is afgelopen seizoen met alle leden in gesprek gegaan over het behoud van leden voor de breedtesport. Onder de projectnaam “Ally in de Breedte” zijn er verschillende activiteiten in gang gezet die de onderlinge verbinding tussen de leden en vereniging versterken. Heren 1 geeft wekelijks gasttrainingen, de Jongste Jeugd mag in de line up met Heren 1 het veld op, voor ouders is er een informatieavond over wensen met betrekking tot teamindelingen en leden die wat extra’s willen, kunnen terecht bij de Almeerse Hockey Academy. In de best practice lees je hoe Almeerse Hockeyclub dit aangepakt heeft.

Bestuurderstrofee
Voor de Bestuurderstrofee 2019 ontving de KNHB zeven aanmeldingen; drie verenigingen werden genomineerd. Naast Almere waren dat HC Kromme Rijn en Pinoké/Hilversumsche M.H.C. In de best practice lees je welke activiteiten HC Kromme Rijn heeft georganiseerd om jongens te behouden en hoe Pinoké en Hilversumsche M.H.C. samen de Masters (45+) competitie hebben vormgegeven.

De Bestuurderstrofee is in 1998 in het leven geroepen voor clubs die zich onderscheiden door uitzonderlijk goed bestuur en/of uitvoering van beleid.

Deel deze pagina