Inzicht in jouw vereniging: benchmark, potentieel onderzoek en ledenenquête (KNHB)

Verdiepingssessie Nationaal Hockeycongres 2019
Sessieleider: Maxime van Egdom (KNHB)

Ook voor jouw vereniging wordt data steeds belangrijker! De KNHB helpt je om jouw vereniging te vergelijken met andere verenigingen (Benchmark Dashboard), inzicht te krijgen in de behoeften van je leden (ledenenquête) en in je groeipotentieel. Maxime van Egdom vertelde in deze verdiepingssessie meer hierover.

Inhoud verdiepingssessie

Data wordt steeds belangrijker. Aan de ene kant om je gevoel te mee te kunnen onderbouwen en aan de andere kant om nieuwe inzichten mee op te doen. Tijdens deze verdiepingssessie hebben we drie tools besproken die de KNHB aan verenigingsbestuurders aanbiedt om gebruik te maken van verzamelde data.

  1. Het Benchmark Dashboard: dit is een online tool waarin je jouw vereniging kunt vergelijken met – bijvoorbeeld – verenigingen in dezelfde regio of van dezelfde grootte. Het dashboard bevindt zich op dit moment nog in een pilotfase en wordt getest door een aantal verenigingen. We kregen tijdens deze sessie het signaal dat verenigingen al graag aan slag willen met de benchmark. Begin maart 2019 wordt het dashboard beschikbaar gemaakt voor alle verenigingen die de vragenlijst van de Verenigingsmonitor vragenlijst hebben ingevuld. Heb je de Verenigingsmonitor nog niet ingevuld en wil je dit alsnog doen? Neem contact op met jouw accountmanager of Sascha van den Wall Bake, Coördinator Kennis & Onderzoek, sascha.bake@knhb.nl. Meer informatie over dit onderzoek vind je hier.
  2. Het potentieel onderzoek: dit onderzoek laat de groeipotentie zien van het aantal leden per postcodegebied per leeftijdscategorie tussen 2016 en 2025. Dit kan gebruikt worden voor een datagedreven onderbouwing van veldbehoefte in gesprek met gemeenten en voor het realiseren van strategische groei. Resultaten uit dit onderzoek vind je op deze pagina.
  3. De ledenenquête: met de ledenenquête meet je de tevredenheid en behoeften van de leden van jouw vereniging op basis van tien onderwerpen. De KNHB biedt een basisvragenlijst die je kunt aanpassen naar jouw voorkeuren. Deze enquête kun je verspreiden onder je leden en na afloop ontvang je van ons een uitgebreid rapport met alle resultaten. Meer weten?

Presentatie verdiepingssessie

De presentatie die Maxime tijdens de verdiepingssessie gaf kun je hieronder downloaden:

Vragen?

Heb je vragen over deze onderwerpen? Neem dan contact op met Sascha van den Wall Bake, Marktonderzoeker, sascha.bake@knhb.nl.

Deel deze pagina