KNHB Kennislab – Prinsenbeek, juni 2018

Was je er ook bij, tijdens de eerste KNHB Kennislab bijeenkomsten? Een groot deel van de presentaties, foto’s en tekeningen staat inmiddels online.

Mis je informatie of heb je een vraag? Stuur dan een mail naar karien.meuleman@knhb.nl.

26 juni: ‘Het gebied van de waarheid: de cirkel’

Op dinsdag 26 juni vond de allereerste KNHB Kennislab bijeenkomst plaats, met als onderwerp: ‘Het gebied van de waarheid: de cirkel’.  Een praktijkgerichte bijeenkomst, waarin deelnemers live konden meekijken met trainingen van Marcel Balkestein, Bart van Gaalen, Santi Freixa en Simon Zijp.

Inmiddels staat er een terugblik op de site, met foto’s van de dag en de tekeningen van Wout Paulussen.

27 juni: ‘De inspannings-fysiologische reis van hockey’

Op 27 juni vond de tweede bijeenkomst van het KNHB Kennislab plaats. Onderwerp van deze dag: welke fysieke eisen stelt de hockeysport? En welke invloed heb je hier als trainer/coach op? Experts Rick Cost, Doris van der Laan en Thomas Tichelman gaven op praktische wijze inzicht in de relatie tussen het aantal spelers, veldafmetingen, oefenstof, intensiteit en arbeid-rust verhoudingen.

Bij de terugblik van de dag vind je niet alleen foto’s en de tekeningen van Wout Paulussen, maar kun je ook de presentaties van de sprekers downloaden.

28 juni: ‘De hockey-atleet’

Goed trainen; hoe doe je dat nou? Frank Hagenaars, Jaïr Levie, Geert Savelsbergh, Eric Verboom en René Wormhoudt gaven op donderdag 28 juni inzicht in de mogelijkheden van trainen middels (bijvoorbeeld) het Athletic Skills Model, de relatie tussen hockey en kracht(training) en de verschillende methoden van impliciet en expliciet leren.

Kon je er niet bij zijn of wil je de informatie nog eens inzien? De foto’s, de presentaties van de sprekers en de tekeningen van Wout Paulussen staan nu op de site.

29 juni: ‘Coachingslessen uit binnen- en buitenland’

Tijdens de bijeenkomst op vrijdag 29 juni deelden coaches Santi Freixa, Paul van Ass, Graham Reid en Eric Verboom hun ervaringen in de eisen en uitdagingen die het coaching vak stelt in binnen- en buitenland. Wat zijn de verschillen en overeenkomsten tussen coachen in Nederland, India, Spanje, Duitsland en Australië? Na deze presentaties volgde een forumdiscussie over het Nederlandse hockey DNA.

Ook op vrijdag 29 juni maakte Wout Paulussen tekeningen van de dag. Benieuwd? Bekijk ze hier.

Handige artikelen, links en overige gerelateerde info

Warming-up app

De app is te downloaden via Google Play en in de App Store.

Je kunt ook terecht op de website: http://hockey.warmingupapp.nl/

Wil je banners op je (verenigings-)website plaatsen? Een link naar de banners + aanvullende informatie over het Warming-up programma vind je op deze pagina.

Meer achtergrond over dit onderwerp is kun je lezen in het artikel ‘Een goede warming-up: blessurevrij een leven lang hockeyen‘ van Carel van der Staak .

 

 

 

Deel deze pagina