Poule-indelingen Jeugd O16 en O14 reguliere competitie seizoen 2023-2024

Poule-indelingen Jeugd O16 en O14 reguliere competitie seizoen 2023-2024

De competitieleiding van de KNHB heeft de poule-indelingen van de reguliere Landelijke, Super en Subtopklasse competitie O16-jeugd en Super en IDC-competitie O14-jeugd gepubliceerd voor seizoen 2023-2024.

Indeling reguliere competitie Jeugd O16 en O14

Na de gespeelde voorcompetitie is op basis van de eindstanden en de promotie- en degradatieregeling bepaalt wie Landelijk, Super en Subtopklasse speelt bij de O16 en wie Super en IDC speelt bij de O14. De volledige promotie- en degradatieregeling vindt je via deze link.

De poule-indelingen zijn als volgt tot stand gekomen:

  • De landelijke O16 poules zijn volledig ingedeeld op basis van rating en een ‘slangverdeling’. Dat wil zeggen de sterkste in een poule, de op een na sterkste in de volgende poule, etc.
  • Op basis van input van voorgaande seizoenen en om de grootste reisafstanden te voorkomen, is in de Super O16 en O14 competitie deze slangverdeling niet volledig gevolgd. Teams worden maximaal 2 posities naar links of rechts in die slang geplaatst om zo qua sterkte nog steeds poules te creëren die nagenoeg gelijk zijn, maar waarbij wel extreme reisafstanden zoals Groningen-Maastricht worden voorkomen. Na komend seizoen zal dit opnieuw worden geëvalueerd.
  • Voor de Subtopklasse en IDC-competitie geldt dat de ‘slangverdeling’ is geoptimaliseerd om de poules nagenoeg gelijk te houden qua sterkte, met een correctie op reisafstand om ook hier de extreme reisafstanden te voorkomen.

De indelingen van de poules kun je hieronder downloaden. Het wedstrijdprogramma wordt in de loop van volgende week gepubliceerd in het Match Center.

Bij vragen kunnen de wedstrijdsecretarissen van de vereniging een mail sturen naar competitie@knhb.nl.

Deel deze pagina