De KNHB en adidas presenteren nieuwe Oranje-tenues

De KNHB en adidas presenteren nieuwe Oranje-tenues

De KNHB en adidas presenteren dit weekend tijdens de internationale FIH Pro League wedstrijden op 22 en 23 juni de nieuwe tenues van de Nederlandse hockeyelftallen. Het thuistenue van de spelers is volledig oranje, met de details zoals de iconische drie strepen en de logos van adidas, de KNHB en de shirtsponsor Rabobank in het wit. Voor het uittenue is gekozen voor een combinatie van een witte top met een lichtblauwe skort of short, met de details in het oranje. Met deze tenues bezegelen adidas en de KNHB hun 25 jarige samenwerking.

“Wij zijn allemaal erg enthousiast over de nieuwe tenues.”, aldus internationals Jip Janssen namens de Heren en Yibbi Jansen namens de dames. “Het is echt een prachtige kleur oranje, het springt er echt uit”, gaat Jip Janssen verder over het thuistenue. “Ik kan niet wachten om in Utrecht en Amsterdam, bij de uitzwaaiwedstrijden in Zwolle en natuurlijk in Parijs te gaan presteren met onze mooie groep gasten. En dat in deze nieuwe prachtige tenues!”

Yibbi Jansen vult aan: “Beide tenues hebben zo’n vette uitstraling, de kleuren zijn erg fris en vernieuwend. Geweldig dat we onszelf in de nieuwe tenues zo vlak voor de Olympische Spelen kunnen presenteren aan de Nederlandse hockeyfans. Het blijft elke keer een eer om voor je land te mogen uitkomen en helemaal voor eigen publiek. We hopen op veel enthousiaste fans en volle oranje tribunes.”

Ergens begint de toekomst
Ter ere van deze introductie is er een video gemaakt met de titel ‘ergens begint de toekomst’. Dat refereert aan die eerste stap die elke Oranje speler of speelster heeft gezet op weg naar een toekomst in de topsport. Naast het onthullen van de tenues, wil deze video ook jongeren aanmoedigen de hockeystick op te pakken om hun eerste stap naar een sportieve toekomst te zetten.

De video is hier te bekijken: https://youtu.be/e76uSsMgge4

Goed nieuws voor OranjeHockey fans
De nieuwe Oranje tenues zijn verkrijgbaar bij de pop-up store op het terrein van SV Kampong Hockey in Utrecht en bij het Wagener Stadion tijdens de FIH Pro League wedstrijden van de Oranje teams. Ook zijn ze online te koop in de officiële Oranje Fanshop van KNHB sponsor hockeydirect.nl die ook de mogelijkheid biedt om shirts te bedrukken met de eigen naam of de naam van de favoriete international.

Hockey Foundation
Sinds de oprichting van de Hockey Foundation in 2020 had het maatschappelijke initiatief van Rabobank en de KNHB een prominente plek op de Oranje-shirts. Mede hierdoor is de Hockey Foundation de afgelopen jaren goed zichtbaar geweest en is de aanpak succesvol gebleken; met behulp van de Hockey Foundation hebben duizenden kinderen uit lage inkomenswijken kennis gemaakt met hockey, via de wijk, de school of een vereniging. De nationale teams blijven ook de komende jaren verbonden aan de Hockey Foundation, als ambassadeur en rolmodel. Ook de ondersteuning vanuit Rabobank richting de Hockey Foundation blijft ongewijzigd. Het uitgangspunt is dat er in de communicatie meer focus komt te liggen op de boodschap en de prachtige verhalen rondom het maatschappelijk initiatief. Deze zomer wordt dit zichtbaar doormiddel van een campagne samen met de Oranje teams.

Deel deze pagina