Verenigingslidmaatschap

Met het verenigingslidmaatschap word je lid van een hockeyvereniging. Hier krijg je het verenigingsleven bij. Naast regelmatig in een team op jouw niveau hockeyen, geniet je van alle andere activiteiten buiten het sporten om. In Nederland zijn 324 hockeyverenigingen te vinden. Waar ga jij hockeyen?

Vind een club bij jou in de buurt

Het lidmaatschap van jouw keuze

Het verenigingslidmaatschap sluit je rechtstreeks af bij de vereniging zelf. Verenigingen bieden verschillende soorten lidmaatschapen aan, passend bij de wensen van de hockeyers of bij het type vereniging dat zij zijn. Denk bijvoorbeeld aan een lidmaatschap voor een heel seizoen, duolidmaatschap, trainingslidmaatschap, studentenlidmaatschap of teamlidmaatschap. Kijk bij de vereniging van jouw keuze wat de mogelijkheden zijn.

Heb je een lidmaatschap bij een vereniging afgesloten? Dan word je tegelijkertijd ook lid van de KNHB. Dit betekent dat je je onderwerpt aan de reglementen van de KNHB voor een veilige sportomgeving, maar ook dat jij altijd verzekerd op het veld staat.

Voordelen van het KNHB-lidmaatschap

Contributie aan KNHB

Een klein deel van de contributie die jij aan de vereniging betaalt, betaalt de vereniging aan de KNHB. Dit bedrag is gebaseerd op de waarde van de dienstverlening, zoals de organisatie van de competitie, het opleiden van scheidsrechters, trainers en coaches, ondersteuning van het bestuur en andere vrijwilligers.

Alles over contributie en financiƫn