Invullen DWF

Helaas constateren we dat veel teams het DWF niet volledig, onjuist of zelfs helemaal niet invullen. Dit gebeurt niet alleen bij de seniorenteams, maar ook bij de 30+/45+-, junioren- en jongste jeugdteams.

We doen daarom een dringend beroep op alle trainers, coaches, managers of aanvoerders (teambegeleiding) om minimaal 15 minuten voor aanvang van de wedstrijd het DWF volledig in te vullen, inclusief de spelers die aan de wedstrijd deel gaan nemen.

Hiermee zorg je ervoor dat scheidsrechters het DWF voorafgaand aan de wedstrijd kunnen controleren en de KNHB gegevens op de juiste manier kan verwerken.

Dit doet de KNHB met de gegevens uit het DWF
Aan de hand van het DWF controleert de KNHB de volgende zaken:

 • Speelgerechtigheid
 • Verleende dispensaties
 • Wedstrijdtelling: deze is van invloed op de speelgerechtigdheid voor beslissingswedstrijden
 • Kaarten: wordt er tijdens de wedstrijd een gele/rode kaart op een verkeerde spelersnaam gezet, maar was deze bestemd voor een speler die niet op het DWF stond, dan kan de KNHB dit niet aanpassen.

We wijzen je daarbij ook op artikel 9 van het Bondsreglement en de maatregelen bij niet (tijdig) afronden, onjuist/niet volledig invullen DWF zoals beschreven in het uniform boeteoverzicht.

Mail met persoonlijke code
De teambegeleiding ontvangt op donderdag (junioren) of vrijdag (senioren) een mail met hierin een persoonlijke code en link naar het DWF van de eerstvolgende competitiewedstrijd. Check direct na ontvangst van de mail of je in kunt loggen en vul – als deze al bekend is – desnoods ook alvast de spelerslijst in. Eventuele wijzigingen op de wedstrijddag zelf kun je op die dag zelf verwerken, mits dit maar wel minimaal 15 minuten voor de start van de wedstrijd gebeurd.

Vul het DWF eenvoudig in via je smartphone
Het invullen van het DWF kan eenvoudig via app (Lisa of AllUnited) op je smartphone. In de handleiding op onze site lees je hoe het werkt.

Inlogprobleem?
Kun je niet inloggen? Laat de wedstrijdsecretaris binnen jouw club in het verenigingspakket controleren of je op de juiste wijze gekoppeld bent aan het team en of jouw gegevens nog up-to-date zijn.

Invoeren spelerslijst door wedstrijdsecretariaat
Kun je wel inloggen, maar lukt het niet om spelers op het DWF in te voeren, neem ook dan contact op met de wedstrijdsecretaris. De wedstrijdsecretaris kan in geval van nood inloggen in de HockeyWeerelt omgeving als zijnde wedstrijdsecretaris en de spelerslijst toevoegen voor het team.

Dit werkt als volgt:

 • Log in in de HockeyWeerelt als wedstrijdsecretaris
 • Klik het tabblad Wedstrijden aan
 • Klik op Toekomstige wedstrijden
 • Daarna verschijnt een overzicht met toekomstige wedstrijden
 • Bij de juiste wedstrijd kan de wedstrijdsecretaris vooraan het DWF aanklikken en de spelers toevoegen via de Invallers button.

Lukt het zowel de teamleiding als de wedstrijdsecretaris niet om spelers toe te voegen, dan mag een wedstrijdsecretaris die enkele ontbrekende spelerslijst altijd naar de competitieleiding doormailen. Let op: dit moet dan wel op de maandag vóór 20.00 uur na het desbetreffende speelweekend worden gedaan.

Afronden wedstrijden
Het afronden van een wedstrijd moet gebeuren door zowel het thuisteam, het uitteam als de scheidsrechters. In Lisa staan onder wedstrijdformulieren vinkjes die aangeven wat de status is van het afronden van de wedstrijden. Een rood kruis betekent dat het DWF nog niet is afgerond. Een groen vinkje betekent dat het formulier wel is afgerond, maar het betekent niet automatisch dat de spelerslijst is ingevuld.

Zodra scheidsrechters de wedstrijd hebben afgerond, kunnen er door de teambegeleiding geen wijzigingen meer worden doorgevoerd in de spelerslijsten. Het is dus echt van belang dat teams minimaal 15 minuten voorafgaand aan hun wedstrijd de spelerslijst volledig invullen.

Ontbrekende spelerslijsten opvragen via HockeyWeerelt
De wedstrijdsecretaris kunnen in de HockeyWeerelt zien welke teams hun spelerslijst niet hebben ingevoerd. Je ziet alleen een overzicht met de spelerslijsten van het laatste speelweekend. Er kunnen geen spelerslijsten worden opgevraagd van weekenden daarvoor. Wel kun je het zien als een team een spelerslijst niet heeft ingevuld en of dit al eerder in het seizoen is voorgekomen.

Dit werkt als volgt:

 • Je logt in de HockeyWeerelt in als wedstrijdsecretaris
 • Je klikt op het tabblad Wedstrijden
 • Klik ontbrekende spelerslijsten aan
 • Je ziet het overzicht lege spelerslijsten

Deel deze pagina