KNHB 125 jaar

 

Een jaar geleden – op 8 oktober 2023 – bestond de KNHB 125 jaar.

Zonder alle verenigingen zou de KNHB nooit zo’n grote en levendige bond zijn geweest. Daarom ontvingen alle verenigingen een verjaardagsbox met daarin een vlag met het jubileumlogo. De verschillende kleurtjes en icoontjes in dit logo verwijzen naar alle verenigingen.

Met het hijsen van de vlag trapten we het jubileumjaar af waarin we met elkaar deze bijzondere verjaardag hebben gevierd.

Op 8 oktober kwamen de ereleden van de KNHB bij elkaar in Kasteel De Hooge Vuursche voor een heerlijke lunch. In de herfstvakantie hebben we het met de jeugd gevierd tijdens de Hockey Fandag die dit jaar op maar liefst zes locaties door het hele land werd georganiseerd. Tijdens het Nationaal Hockeycongres werd er samen met de verenigingsbestuurders en andere verenigingsfunctionarissen stil gestaan bij 125 jaar Nederland Hockeyland. Maar om er voor te zorgen dat we ook in de toekomst een bloeiende sport kunnen blijven, werd er tijdens het congres ook vooruit gekeken. Tot slot organiseerden we in juni samen met HC Houten de Hockey 7’s Summer Finals.

We kijken terug op een mooi jubileumjaar waarin we met elkaar 125 jaar hockey hebben gevierd. Op naar nog meer mooie hockeymomenten!

Podje Hockey

Ook bij Podje Hockey – de postcast van de KNHB – hebben we afgelopen seizoen aandacht besteed aan het jubileum. In de eerste aflevering van de jubileumeditie gingen we met drie generaties aanvoerders van het Nederlands Elftal in gesprek over hun hockey carrière. Je vindt deze aflevering en alle andere afleveringen van Podje Hockey via deze link.

 

Deel deze pagina