Technologie en informatie op orde  

De KNHB hecht veel waarde aan een duurzame (inter)actieve relatie met verenigingsfunctionarissen, hockeyers en fans. Technologie en data spelen daarbij een belangrijke rol. Met behulp van de juiste informatie kunnen we namelijk zorgen voor relevante content op maat. Zo kunnen we elke verenigingsfunctionaris, hockeyer en fan persoonlijk bereiken, met elkaar verbinden en bedienen. Data zijn ook van belang voor het onderbouwen van beleidskeuzes en het efficiënter maken van werkprocessen binnen de KNHB. Het doen van (kwalitatief) onderzoek draagt verder bij aan een verrijking van de (kwantitatieve) data.

Jouw vereniging in beeld: Verenigingsmonitor 2022

Sinds 2018 maken verenigingen gebruik van de Verenigingsmonitor, en met succes. Zo zijn er nu al 200 verenigingen die deelnemen aan de benchmark. Data is eigenlijk niet meer weg te denken uit de hockeysport.

De Verenigingsmonitor is een onderzoekstool die helpt om meer inzicht te krijgen op welke thema’s verenigingen uitblinken en waar nog kansen liggen. De resultaten uit dit onderzoek komen samen in een Benchmark Dasboard. Met behulp van dit dashboard kunnen verenigingen zich eenvoudig vergelijken met andere verenigingen in de buurt en de eigen prestaties volgen over de tijd. Met deze data kunnen verenigingen gericht aan de slag met het maken van toekomstbestendige plannen of het herijken van bestaande plannen. Daarnaast geeft de KNHB advies hoe verenigingen op basis van deze kennis de volgende stappen kunnen zetten.

Lees hier meer over de Verenigingsmonitor 2022

 

 

 

Artikelen

Deel deze pagina