Wagener Stadion

Het Wagener Stadion is gebouwd in 1938. Sinds 1980 is het stadion eigendom van de KNHB en is Amsterdamsche H. & B.C., naast de nationale teams, de vaste bespeler van het stadionveld. Het stadion werd vernoemd naar Joop Wagener senior, clubicoon, ex-voorzitter en erelid van de Amsterdamsche Hockey & Bandy Club.

Nieuwbouw hoofdtribune Wagener Stadion
De hoofdtribune van het Wagener Stadion is vervangen. Het nationale hockeystadion was al geruime tijd toe aan vernieuwing. In 2015 besloten de KNHB en de gemeente Amsterdam gezamenlijk dit project te financieren.
De vernieuwing betreft de nieuwbouw van de hoofdtribune van het Wagener Stadion. De sloop van de oude hoofdtribune is van start gegaan op maandag 6 juni 2016. Het vernieuwde Wagener Stadion werd op woensdag 26 juli 2017 opgeleverd.

Europese Kampioenschappen Hockey 2017
Vanaf 18 augustus tot en met 27 augustus 2017 vonden in het vernieuwde Wagener Stadion de Europese Kampioenschappen Hockey plaats. Een groot hockey-spektakel waaraan acht Europese dames- en acht Europese herenteams meededen.

Het hockeystadion kent een rijke historie. Op hockey.nl lees je alles over het Wagener Stadion in de serie ‘Wagener Stadion Toen & Nu’.