Hockey maatschappelijk betrokken

Met hockey willen we landelijk, maar vooral ook lokaal een positieve bijdrage leveren aan de maatschappij. Dit doen wij als KNHB en verenigingen niet alleen. We slaan hierbij bruggen naar gemeenten, de wijk, het onderwijs, de kinderopvang, het bedrijfsleven en andere sporten, sportbonden en sportverenigingen.

(Beweeg)vaardige generatie

De KNHB is ervan overtuigd dat de (hockey)sport het vermogen heeft om kinderen te laten uitgroeien tot een (beweeg)vaardige generatie en hen op een laagdrempelige, efficiënte en gezonde manier te laten participeren in de maatschappij. De hockeyvereniging kan een ontwikkelomgeving bieden waarin elk kind meedoet, meetelt, leert en zijn of haar talenten kan ontwikkelen.

Voorleesboekje ‘Stockey wil op hockey’ stimuleert breed motorisch bewegen

Onze mascotte Stockey zetten we in om het belang van breed motorisch bewegen te onderstrepen. In het voorleesboekje ‘Stockey wil op hockey’ komt Stockey er op een speelse manier achter dat hij om goed te kunnen hockeyen, eerst goed moet kunnen bewegen. Daarom leert hij eerst rennen, rollen, springen, balanceren en kruipen.

Het voorleesboekje is speciaal ontwikkeld om ouders van jonge kinderen bewust te maken van het belang van een goede breed motorische basis. Want net als Stockey moeten ook kinderen eerst goed leren bewegen voordat zij kunnen hockeyen.

Vraag het digitale boekje aan

Verduurzaming hockeycomplexen

Om de klimaatverandering tegen te gaan, dragen wij als hockeysport een steentje bij. Dit doen we door duurzame en milieuvriendelijke oplossingen in te zetten voor onze (te bouwen of te renoveren) clubhuizen en (aan te leggen of te renoveren) velden.

Aan de slag met verduurzaming

Deel deze pagina