Opleidingsteams U14

Herstructurering KNHB Jeugdopleiding

Het district blijkt een belangrijk instrument te zijn voor het ontdekken van talent. Bovendien vormt dit het voortraject van de KNHB Jeugdopleiding. De verdeling van hockeyers over de huidige districten is op dit moment echter ongelijk. Daarom is besloten om de structuur van de KNHB Jeugdopleiding te wijzigen. Het doel: meer talentvolle kinderen de kans geven om deel te kunnen nemen aan de selecties voor een opleidingsteam én de verhouding tussen reistijd en trainingstijd in balans brengen.

De structuur van de KNHB Jeugdopleiding is sinds enkele seizoenen van zes districten uitgebreid en omgezet naar acht regio’s. In iedere nieuwe regio komt een U14 opleidingsteam (OT, jongens en meisjes) die met een selectie van 16 spelers en 2 keepers traint op het trainingscentrum van die regio. De acht regio’s vormen samen vier steunpunten met een eigen trainingscentrum. Eén steunpunt wordt gevormd door twee regio’s. De U15 opleidingsteams (jongens en meisjes) trainen bij deze vier steunpunten met een selectie van 18 spelers en 2 keepers.

Uitgebreide informatie over de nieuwe structuur lees je in het artikel op de website!

 

Contactgegevens regiocoördinatoren

Marissa Vuurboom Regio Midden selecties.midden@knhb.nl 06-20054226
Dominique Kuijlaars Regio Midden-Holland selecties.midden-holland@knhb.nl 06-24605732
Antoinet Wildeboer Regio Noord selecties.noord@knhb.nl ‭06-53186110‬
Astrid van der Vorm Regio Noord-Holland selecties.noord-holland@knhb.nl 06-22545721‬
Nicole Jonk Regio Oost selecties.oost@knhb.nl 06-54387439‬
Gabriëlle Rennen Regio Zuid-West selecties.zuid-west@knhb.nl 06-14595914‬
Frans de Jong &
Nick Koolen
Regio Zuid-Oost selecties.zuid-oost@knhb.nl 06-18453682‬ &
06-49792068
Thomas van Meerten Regio Zuid-Holland selecties.zuid-holland@knhb.nl 06-17393797

Selectieprocedure U14 opleidingsteams in de regio

De selectieprocedure begint bij de hockeyvereniging. Die kan spelers opgeven voor een U14 opleidingsteam van de regio. Er zijn in totaal 8 regio’s met zowel een U14 opleidingsteam jongens en U14 opleidingsteam meisjes. Per opleidingsteam van de regio maken 16 spelers en 2 keepers deel uit van de selectie. In april van het lopende seizoen krijgen verenigingen een oproep om spelers uit een bepaalde jaargang op te geven voor de selectie (voor seizoen 2022-2023 wordt dat jaargang 2009). Deze oproep wordt uitgestuurd via de KNHB verenigingsnieuwsbrief, via een nieuwsbericht op de KNHB website en in de agenda.

Vervolgens organiseert de KNHB Jeugdopleiding 4 selectietrainingen in juni. Hier trainen alle spelers gezamenlijk en spelen onderling wedstrijden. Er wordt een selectie gemaakt van 16 spelers en 2 keepers voor de wedstrijden.

Vanaf september trainen de teams op maandagavond. In het middelste weekend van de herfstvakanties wordt een KNHB Volvo Opleidingsontmoetingsdag (OOD) georganiseerd, waar de regionale opleidingsteams tegen elkaar spelen.

Na de eerste seizoenshelft kunnen deze wijzigingen in de selectiegroep plaatsvinden:

  • Spelers die te weinig progressie hebben gemaakt gaan terug naar hun vereniging.
  • Via de naselectie kunnen spelers worden toegevoegd.
  • Spelers die toe zijn aan een hoger niveau, kunnen worden toegevoegd aan het U15 opleidingsteam van het steunpunt.

Programma

Hieronder tref je de programma’s van de opleidingsteams U14.

Selectiegroepen

In juni 2022 vonden de selectietrainingen plaats voor Opleidingsteams Jongens en Meisjes U14.  Hieronder vind je de selectiegroepen van de Opleidingsteams U14.