Alles over de spelregels

Of het nu gaat om de laatste spelreglementen, de belangrijkste wijzigingen ten opzichte van het vorige jaar, briefings voor club- en bondsscheidsrechters, proefexamens of uitleg over de signalen. Je vindt er hier alles over.

Spelreglement Veldhockey

In de download hieronder vind je het geldende spelreglement veldhockey (inclusief reglement shoot-outs).

Wil je de spelregels op je mobiel raadplegen? Gebruik dan de app van hockey.nl. In die app vind je onder de knop ‘Meer’ ook de spelreglementen.

Uitgelicht: shoot-outs
Shoot-outs zijn niet langer weg te denken uit het hockeyspel. In de Nederlandse competitie worden ze nu enkele jaren toegepast in wedstrijden waar een winnaar uit moet komen. Om ervoor te zorgen dat iedereen goed weet hoe het nemen van shoot-outs in zijn werk gaat tref je in de downloads een document aan met een instructie. Het reglement shoot-outs is terug te vinden in het spelreglement Veldhockey.

Downloads

Spelreglement Zaalhockey

In de download hieronder vind je het geldende spelreglement zaalhockey voor het lopende seizoen. Ook vind je daar een document met de belangrijkste verschillen tussen de spelregels in de zaal en op het veld.

Wil je de spelregels op je mobiel raadplegen? Gebruik dan de app van hockey.nl. In die app vind je onder de knop ‘Meer’ ook de spelreglementen.

Kahoot quiz
Door een vereniging is voor het zaalseizoen van 2022-2023 een Kahoot quiz ontwikkeld! Deze Kahoot quiz  is samengesteld met behulp van de arbitrage commissie waarbij o.a. video’s van YouTube worden gebruikt. Dit is een leuke manier om de regels weer scherp te hebben.

Speel nu de Grote ZaalHocKahoot!

Webinar Zaalhockey
Op 8 december 2022 hebben we een webinar georganiseerd over over de spelregels zaalhockey. Onder leiding van Steven Bakker en Philip Schellekens werden er veel vragen beantwoord van de meer dan 450 deelnemers. Je kunt het webinar hieronder terugkijken.  Bij de downloads vind je ook de bijbehorende presentatie.

Downloads

Speelregels Jongste Jeugd

Alle informatie over de speelbegeleiding en speelregels voor de leeftijdscategorieën van de Jongste Jeugd vind je op deze pagina.

Spelregels ParaHockey

De spelregels voor E, H, G en LG-hockey vind je in de downloads op de pagina ParaHockey.

Afspraken Scheidsrechters

In aanvulling op het spelreglement stelt de Commissie Spelregels jaarlijks een document op met afspraken. Dit document bevat extra uitleg over de interpretatie van de spelregels. Het is belangrijk voor scheidsrechters om, naast het doornemen van de laatste uitgave van het spelreglement, ook dit document door te nemen om zo de spelregels juist te kunnen interpreteren.

Downloads

Videomateriaal uitleg spelregels

Op het YouTube kanaal van de KNHB vind je een afspeellijst met video’s waarin verschillende spelsituaties worden uitgelicht en waarbij bepaalde spelregels nader worden toegelicht. De video’s zijn bedoeld om spelsituaties en spelregels die complexer zijn om uit te leggen of moeilijker te interpreteren extra duiding te geven.

Spelregels Veldhockey

Bekijk de afspeellijst met video’s over spelregels en spelsituaties in het veldhockey.

Spelregels zaalhockey

Bekijk de afspeellijst met video’s over spelregels en spelsituaties in het zaalhockey.

Briefingsvideo scheidsrechters

De Commissie Spelregels heeft aan het begin van dit seizoen ook twee briefingsvideo’s voor scheidsrechters gemaakt.

Deel deze pagina