Alles over de spelregels

Hier vind je alle informatie over de spelregels voor de beginnende en de gevorderde scheidsrechter en we houden je hier op de hoogte van de belangrijkste wijzigingen.

Spelregels Veldhockey

In de downloads hieronder vind je de geldende spelregels veldhockey voor het lopende seizoen.

Wil je de spelregels op je mobiel raadplegen? Gebruik dan de app van hockey.nl. In die app vind je onder de knop ‘Meer’ ook de spelreglementen.

Ben jij een beginnende scheidsrechter? Bekijk dan onderstaande video met daarin fluittips.

Spelsituaties

Ben je op zoek naar spelregels over specifieke spelsituaties, zoals de strafcorner, een shadow of de scoop? In deze afspeellijst vind je video’s waarin allerlei verschillende spelsituaties in het veldhockey worden uitgelicht.

Downloads

Spelregels Zaalhockey

In de downloads hieronder vind je de geldende spelregels zaalhockey voor het lopende seizoen en de belangrijkste verschillen tussen de spelregels in de zaal en op het veld.

Wil je de spelregels op je mobiel raadplegen? Gebruik dan de app van hockey.nl. In die app vind je onder de knop ‘Meer’ ook de spelreglementen.

Wil jij de zaalregels weer even helemaal opfrissen? In deze afspeellijst vind je video’s waarin allerlei verschillende spelsituaties in het zaalhockey worden uitgelicht.

Downloads

Speelregels Jongste Jeugd

Alle informatie over de speelbegeleiding en speelregels voor de leeftijdscategorieën van de Jongste Jeugd (O8, O9 en O10) vind je op deze pagina.

Spelregels ParaHockey

De spelregels voor E, H, G en LG-hockey vind je in de downloads op de pagina ParaHockey.

Afspraken Scheidsrechters

In aanvulling op het spelreglement stelt de Commissie Spelregels jaarlijks een document op met afspraken. Dit document bevat extra uitleg over de interpretatie van de spelregels. Het is belangrijk voor scheidsrechters om, naast het doornemen van de laatste uitgave van het spelreglement, ook dit document door te nemen om zo de spelregels juist te kunnen interpreteren. Je vindt de documenten hieronder in de downloads.

Als extra voorbereiding op het seizoen en de interpretatie van de spelregels en de afspraken licht de Commissie Spelregels jaarlijks ook nog het een en ander toe in een video.

Briefing scheidsrechters veld 2023-2024

Briefing scheidsrechters zaal 2023-2024

Downloads

Deel deze pagina